Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem zeytinburnu patlama, ambalaj imalathanesi patlama, kader kılıç, uğur çokgülenler, eda can
        1

        Nihat ULUDAĞ-Müslim SARIYAR-ÖZLEM YILMAZ-Gökay USANMAZ-Orkun ÇİZMELİ (AHT)
        İSTANBUL Zeytinburnu’nda önceki gün bir ambalaj imalathanesinde yaşanan patlama; muhasebeci Kader Kılıç (22), çalışanlardan Uğur Çokgülenler (42) ve Çapa Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Eda Can’ın (23) hayatlarını söndürürken, geride yüreği yanık anne ve babalar bıraktı.

        2

        İMALATHANE SAHİBİ GÖZALTINDA
        Olaydan bir gün önce bir kamyon dolusu kimyasal ürün getirildiği bilgisi üzerine dün sabah polisler imalathaneye giderek tek tek delil topladı. Bir piknik tüpü ise poşetlenerek polis aracına konuldu. Olaydan hafif yaralı olarak kurtulan imalathanenin sahibi de gözaltına alındı

        3

        KADER’İN ACI KADERİ
        3 ay önce işe giren Kader Kılıç’ın yakınları genç kızın hayalinin liseyi dışarıdan bitirip yabancı dil eğitimi almak olduğunu söyledi. Anne Kıymet Çoban, “Her yerde onu görüyorum. Gitti gül gibi yavrum. Ben onsuz ne yaparım?” diye ağladı.

        4

        Genç kızın ablası Nurcan Kılıç (solda) ise “Alt katta patlama olunca onun olduğu yer çökmüş. Babam ilkin teşhis edememiş. Kader’in uzun saçları vardı. Saçları yanmıştı. Yüzünde de yanık vardı, ama yüzü zarar görmemişti” dedi. Kardeşinin olayın yaşandığı gün işe gitmek istemediğini söyleyen abla Kılıç, şöyle konuştu: “Kardeşime deprem olursa hemen oradan çıkmasını söylemiştim. Kader, ‘Masanın altına saklanırım’ dedi. Kaderin cesedi masanın altında bulundu. İmalathanede jelatin, koli bandı, naylon ip, naylon poşet satılıyordu. İçeride hep kimyasal bir koku olurdu. Şikâyetçi olacağız.”

        5

        Doktor adayı Eda Can’ın ise olay yerine birkaç yüz metre uzaklıkta bir binada arkadaşlarıyla yaşadığı, bu hafta bütünleme sınavlarına gireceği, hafta sonuysa ailesinin yaşadığı Erzurum’a gideceği öğrenildi. Genç kızın eşyalarını paketlediği, bu nedenle de koli bandı almak için imalathaneye gittiği ortaya çıktı. Eda Can’ın cenazesi, Erzurum’dan gelen babası tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak memleketine götürüldü.

        6

        ‘HERKES KALBİNİN RENGİNDE YAŞAR HAYATI’
        Zeytinburnu’ndaki patlamada hayatını kaybeden Kader Kılıç’ın, olaydan 1 hafta önce arkadaşının çalıştığı bir gelinlik mağazasında “Ben gelin olamayacağım” diyerek gelinlik giydiği ve fotoğrafını çektirdiği ortaya çıktı. Kader Kılıç’ın Facebook’taki sayfasına en son “Herkes kalbinin renginde yaşar hayatı ve herkes kalbinin rengini bulaştırır etrafındakilere” yazdığı görüldü.

        7

        ‘Kendime aldığım mezara oğlumu defnedeceğim’
        KURBANLARDAN Uğur Çokgülenler’in cesedi eşi ve annesi tarafından teşhis edilemedi. Bu nedenle biri 12 yaşında, diğeri 4 aylık 2 çocuğu olan Çokgülenler’in cenazesinin DNA testi yapıldıktan sonra ailesine teslim edileceği öğrenildi. İETT’de işe girmek için sıra beklediği öğrenilen Çokgülenler’in babası İsmet Çokgülen, “Kendime mezar almıştım. Şimdi oraya oğlumu defnedeceğim” dedi.

        8

        GENÇ FUTBOLCU YARALI KURTULDU
        YARALILARDAN Y.P.’nin (16) Galatasaray PAF Takımı’nda oynadığı ve Altın Yıldız Ayakkabı Ödülü kazanan oyuncunun bu ödülünü almak için evinden çıktığında patlamaya yakalandığı öğrenildi. Patlamada evinin birinci katından atlayan 8.5 aylık hamile Ayşe Akıllı’ysa taburcu oldu. Akıllı’nın ve bebeğinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ