Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kandil'e LYS çığlığı ‘Doktor olacak oğlumu serbest bırakın, LYS’de tercih yapsın’ Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailenin çığlığı

        Ahmet YUKUŞ / AHT

        Diyarbakır’da çocuklarının bırakılması için PKK’ya karşı eylem yapan ailelere Erzurumlu Remziye ve Celal Y. çifti de katıldı. Baba, “Oğlum YGS’de Erzurum birincisi, LYS’de Türkiye 58’incisi. Hedefi doktor olmaktı. Üniversite tercihini yapamadı. 17 Temmuz son gün, oğlumu serbest bıraksınlar” dedi.

        Henüz lise çağındaki çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin terör örgütüne karşı başlattığı eylem 57’nci gününü geride bırakırken; 3 gün önce eyleme katılan Erzurumlu Remziye ve Celal Y. çifti, LYS’de tercih yapabilmesi için oğulları S.Y.’nin serbest bırakılmasını istedi. Erzurum’da bir Anadolu lisesinde okuyan ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonrası 23 Haziran’da S.K. isimli bir kızla dağa çıktığı belirtilen S.Y.’nin babası Celal Y., şunları söyledi: “Oğlum kaybolmadan önce beni arayıp LYS’nin çok güzel geçtiğini haberdar etti. Ben de kendisine hediye olarak cep telefonu alacağım müjdesini verdim. Köyde oturuyorduk oğlum eve gelmeyince yaptığımız araştırmada son dönemde BDP’nin gençlik kollarına takıldığı bilgisini aldık.

        ‘OĞLUM KANDIRILDI’

        Evladımın dağa çıkma gibi bir niyeti hiç olmadı, okuluna ve dinine bağlı biriydi, mutlaka kandırıldığını düşünüyoruz. Oğlum okulda sınıf birincisiydi. Hedefi doktor olmaktı. Sınavı iyi geçmişti, dershaneden bana gönderilen cep telefonu mesajında YGS’de Erzurum 1’incisi ve Türkiye 74’üncüsü, LYS’de ise Türkiye 58’incisi olduğu bilgisi veriliyor. Ancak örgüt saflarında olduğu için üniversite tercihini yapamadı. Oğlumun 17 Temmuz’a kadar bırakılmaması halinde belki de eğitim geleceği kararacaktır. Bu nedenle oğlumun bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum.”

        ‘4 GÜNLÜK SÜRESİ VAR’

        Gözyaşı döken anne Remziye Y. ise, “İlk oğlum ölünce 2 yıl sonra doğan oğlumu aynı nüfus üzerinde kaydını devam ettirdik. Çocuğumun gerçek yaşı 16’dır. Sınavdan sonra kandırılıp dağa götürüldü. Sınavda iyi bir puan aldı. Doktor olmak isteyen oğlumun hayaline kavuşması için 4 günlük tercih süresi kaldı. PKK’nın onu bırakmasını istiyoruz” dedi. S.Y.’nin devam ettiği dershanenin şube müdürü Aydın Durdu da “Onunla ilgilenen öğretmenler 360’ın üzerinde puan almış olabileceği ve mühendislik fakültesini kazanabilecek bir potansiyele sahip olduğunu tahmin ediyorlar” diye konuştu.

        BİR ANNE DAHA MUTLU

        PKK’ya karşı direniş başlatan annelerden Mardinli Muazzez D. ise, çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 3 ay önce örgüte katılan 14 yaşındaki F.D. PKK tarafından önceki gün Şırnak sınırında serbest bırakıldı. Güvenlik güçleri tarafından sınırda alınan F.D. ifadesinin ardından ailesine teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ