Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mahkûm çocuklarına 700 liraya kadar yardım geliyor Aile Bakanlığı çocuklar üzerinden ailelere destek olacak

        Aykut YILMAZ / ANKARA

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, tutuklu ailelerin çocuklarına yapılan yardımın kapsamını genişletiyor. Bakanlık bundan böyle başvuruya bakılmaksızın çocuklu mahkûmların ailelerine en düşük 365 TL, en yüksek 700 TL yardımda bulunacak.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, tutuklu ailelerin çocuklarına yapılan yardımın kapsamını genişletiyor. Daha önce mahkûm yakını ailelere, başvurmaları halinde maddi yardımda bulunan bakanlık, bundan böyle başvuruya bakmaksızın bütün ailelere yardım edecek. Aile Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile imzalayacağı ortak protokol için hazırlıklarını sürdürüyor. Aile Bakanlığı, protokolün imzalanmasının ardından Adalet Bakanlığı’ndan çocuklu mahkûm ailelerin ayrıntılı bilgisini isteyecek. Çocuk üzerinden ailelere destek olacak. Ailelere, çocuk başına en düşük 365 TL, en yüksek 700 TL para yardımı yapılması hedefleniyor. Mahkûm yakınlarına psikolojik destek de verilecek. Tüm mahkûm yakını ailelerin kapısını çalacak olan bakanlık, ailelere maddi yardım ve psikolojik destek teklifinde bulunacak. Çalışmaya göre, yardım miktarı çocuğun yaşına göre değişecek. Kreş desteği de sürdürülecek.

        ÇOCUĞU OLMAYANA DA DESTEK

        Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çocuklu ailelere yapılacak yardımın yanı sıra çocuğu olmayan mahkûm yakını ailelere de destek verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ