Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uğurt Kurt’un vurulduğu yerde iki zırhlı aracın daha görüntü kaydı yaptığı ortaya çıktı Uğur Kurt soruşturmasında yeni gelişme

        Bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi avlusunda başından vurularak öldürülen Uğurt Kurt’un vurulduğu yerde iki zırhlı aracın daha görüntü kaydı yaptığı ortaya çıktı. Kurt'un avukatı görüntülerin soruşturma dosyasına girmesini talep etti.

        Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz'ın izinli olması ile dosyaya bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan'a bir dilekçe ile başvuran Uğur Kurt'un ailesinin avukatı Aslı Kazan, dosyadaki eksiklerin giderilmesini talep etti.

        3 ARAÇ GÖRÜNTÜ KAYDI YAPMIŞ

        Olay günü sadece molotof kokteylinin isabet ettiği zırhlı aracın görüntü kaydı yapmadığını belirten Avukat Kazan, olay bölgesinde iki zırhlı aracın daha görüntü kaydı aldığını belirtti. Avukat Kazan, bu iki araca ait görüntü kayıtlarının da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istenerek soruşturma dosyasına konulmasını istedi.

        TELSİZ KAYITLARI DA İSTENDİ

        Avukat Kazan'ın ikinci talebi ise; olay bölgesinde görev yapan polis ekiplerinin birbirleri ile yaptığı telsiz görüşmelerinin kaydı ile ilgili oldu. Polis ekiplerinin telsiz görüşmelerinin kaydının yasal olarak 3 ay içinde silindiğini hatırlatan Avukat Kazan, bu sürenin 22 Ağustos tarihinde dolacağı hatırlatmasında bulundu. Avukat Kazan, bu 3 aylık yasal süre dolmadan kayıtların soruşturma dosyasına konulmasını talep etti.

        Uğur Kurt, 22 Mayıs 2014 tarihinde bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi'nde bölgesinde çıkan olaylar sırasında polis memuru S.K.'nın silahından çıkan kurşunla ölmüştü. İstanbul Valiliği, 27 Haziran tarihinde polis memuru S.K.'nın yargılanması için soruşturma izni vermişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ