Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da arkadaşını eşi hakkında konuştuğu için öldüren sanığa 18 yıl hapis

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da birlikte alkol aldıkları arkadaşını eşi hakkında konuştuğu için çıkan tartışmada 20 yerinden bıçaklayarak öldüren Mehmet A., yapılan tahrik indirimiyle 18 yıl hapse mahkum oldu.

        Kanlı olay, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde geçtiğimiz yıl kasım ayında yaşandı. Aynı işyerinde çalışan ve 10 yıllık arkadaş olan Mehmet A. (38) ile 33 yaşındaki Özgür Kılıç, bir kamyonetin içinde alkol almaya başladı. İddiaya göre bu sırada Özgür Kılıç, Mehmet A.'nın ayrı yaşadığı eşiyle ilgili konuşmaya başladı. Bu yüzden çıkan tartışma kavgaya dönünce, bıçağını çıkaran Mehmet A., Özgür Kılıç'ı 20 yerinden bıçaklayarak, öldürüp kaçtı.

        "TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMAMALI"

        Polisin araştırma sonucu yakalanarak tutuklanan Mehmet A., Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle yargılandı. Mehmet A., son sözünde mahkemenin takdirine sığındığını söyledi. Mahkeme heyeti ise sanık Mehmet A.'yı, "kasten öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından tahrik indirimi uygulanan sanığın cezası 18 yıla indirildi. Ölen Özgür Kılıç'ın avukatı Murat Özdemir ise sanığa tahrik indirimi uygulanmaması gerektiğini ifade ederek, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ