Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar, Başbakan Erdoğan'dan Suriye ve Irak açıklaması: "Birleşmiş Milletler ne işe yararsın sen?" Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı sevilmez. E tabii sevilmez"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,7. geleneksel Büyükelçiler iftarında önemli açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkinİsrail'e, Gazze'ye yönelik saldırıları derhal durdurması çağrısını yapıyorum. İsrail, Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmek istiyorsa 3 şartın 3'ü de yerine getirilmeli" dedi.

        Birleşmiş Milletler'e tepki gösteren Erdoğan, "Birleşmiş Milletler ne işe yararsın sen? Bu işin bir numaralı sorumlususun. Kendini gözden geçirmesi lazım" diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Ramazan ayında affetme ve arınma için fırsatlar sunar. Birçok ülkede dinler arası bir çatışma tetiklenmeye çalışılıyor.

        Filistin'de İsrail operasyonu 8. gününe girdi. Toplumları ayıran fay hatları derinleşiyor.

        IŞİD KRİZİ

        Irak'taki mezhepsel çatışmalar bizim endişelerimizi haklı çıkardı. Konsolosluk çalışanlarımızın serbest bırakılması için girişimlerimiz sürüyor.

        Suriye ve Irak'a savaşmaya gelenler ile ilgili büyük hassasiyet gösteriyoruz. Irak halkı bugün büyük ölçüde uluslararası toplumun Suriye'de işlediği günahın bedelini ödemektedir.

        Uluslarası toplumdan gerekli desteği görmedik. Suriye, Irak ve Libya'da uluslararası destek hayati öneme sahip.

        GAZZE ATEŞ ALTINDA

        İsrail'in Gazze'ye yönelik toplu cezalandırma mantığıyla saldırıları insani bir drama dönüştü. İsrail'e, Gazze'ye yönelik saldırıların derhal durdurması çağrısını yapıyorum. İsrail, Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmek istiyorsa 3 şartın 3'ü de yerine getirilmeli. Dünyanın duyarsızlığı var. İnsanlar öldürülüyor, 700'ü aşkın yaralı var.

        SON KESİN RAKAMLARI AÇIKLADI

        Bugün itibarıyla saat 19.00'da elime gelmiş kesin ajans rakamları var. Bin 400 yaralı, 194 ölü, bin 470 İsrail'in vurduğu hedef. Yıkılan ev sayısı 660, zarar gören ev 12 bin 600, vurulan cami 19, yıkılan cami yine 19. Zarar gören okul 33, zarar gören tıp merkezi 6.

        Kim yapıyor bunları? İsrail. İsrail'in bu yaptıklarını acaba bizler insan olarak hangi dinden olursak olalım, hangi mezhepden olursak olalım ne ile izah edeceğiz?

        "BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NE İŞE YARARSIN SEN?"

        Birleşmiş Milletler ne işe yararsın sen? Bu işin bir numaralı sorumlususun. Kendini gözden geçirmesi lazım.

        Ne için kuruldu bu Birleşmiş Milletler? Dünya barışını sağlamak için değil mi? Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler bu görevini yerine getiremiyorsa kendini check etmesi lazım, gözden geçirmesi lazım.

        "TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BAŞBAKAN'I SEVİLMEZ. E TABİİ SEVİLMEZ"

        Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne bakıyorsunuz zaten orası 5 tane ülkenin iki dudağının arasında. Onlar ne derse o. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı sevilmez. E tabii sevilmez. Doğru söyleyen bu dünyada nerde sevildi ki.

        İsrail'i Filistin'de kurulan mutabakat hükümeti mi rahatsız etti?Bölgede iki devleti çözüm çerçevesinde adaletin takipçisi olmak vizyonumuzu sürdüreceğiz.

        UKRAYNA'DA KRİZ

        Ukrayna'daki kriz bölgeyi olumsuz etkiliyor, siyasi çözüm bulunması gerekiğini savunuyoruz.

        "İTALYA'DAN BEKLENTİMİZ..."

        Bu ay dönem başkanlığını devralan İtalya'dan beklentimiz şu; Yeni fasılların müzakereye açılmasıyla katılım sürecimize ivme kazandırılmasıdır. Tam üyelik sürecimizin kendi parametreleri içinde yürütülmesi ve siyasi mülahazalarla karşımıza çıkarılan engellere bir son verilmesi gerekiyor.

        KIBRIS MESELESİ

        Türkiye olarak Kıbrıs'ta iki halkın siyasi eşitliğine ve karşılıklı mutabakata dayalı siyasi bir çözüm istiyoruz. Bu konuda her zaman bir adım önde olma anlayışını muhafaza ediyoruz. Kıbrıs'ta çözüm için gerekli olan, Rum tarafının göstereceği siyasi iradedir. Uluslararası toplumdan beklentimiz Rum tarafına bu yöndeki mesajları güçlü ve kararlı biçimde vermeleridir.

        Örgütün takındığı maske nedeniyle hükümetimiz de bu örgüte aldandı. Maskelerin düşmesi ile birlikte bu yapılanmayı süratle tasfiye ediyoruz. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden bu yapılanmalara karşı kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.

        Bizi aynı anda hem El Kaide’ye, hem IŞİD’e destek veren hem de İrancılık yapan bir hükümet olarak göstermeye çalışıyorlar. Bölgeyi tanıyanlar bilirler ki bu komik ötesidir, komik. Hiçbir terör örgütüne desteğimiz, müsamahamız söz konusu olamaz. Bu konularda yapılan algı operasyonlarına karşı herkesin dikkatli olmasını istiyoruz.

        Seçilmem durumunda demokrasinin, ekonominin, toplumsal barışın güç kazanacağından kimsenin şüphesi olmasın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ