Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik RTE plakalı otomobil 75 bin liradan satılıyor, 'RTE' plaka, 'Serçe'nin fiyatını 6'ya katladı, RTE plakaya sahip olan tofaş serçe marka arabayı 9 bin liraya sattı
        1

        Erzurum'da galeri işletmeciliği yapan ve araba tutkunu 30 yaşındaki Aydın Uğan, halk tarafından ilk kez Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin baş harfleri ile Mardin'in plaka numarasını taşıyan 1994 model "06 RTE 47"otomobilini "Farkınız tarzınız olsun" sloganıyla 75 bin TL'den satışa çıkardı.

        2

        İnternet üzerinden satışa çıkartılan 1994 model Opel marka araç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isminin baş harflerini taşıdığı için birçok kişi tarafından yoğun ilgi görüyor.

        3

        Araç sahibi Aydın Uğan, Başbakan Erdoğan'a hayran olduğu için plakasından dolayı arabayı 15 gün önce Kayseri'den 40 bin TL'ye aldığını ifade ederek, gelen yoğun talepler karşısında da aracı satılığa çıkardığını ve 75 bin TL değer biçtiğini söyledi.

        4

        Uğan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevdalı olduğumuz için bu aracı Kayseri'ye almaya gittim.

        5

        Aracı aldıktan sonra sosyal paylaşım ve internette satışa çıkardım ve şu ana kadar telefonlarım susmuyor.

        6

        Eğer aracı satmazsam bu araca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini kaplayıp öyle gezeceğim" dedi.

        7

        TRAFİKTE "RTE" PLAKASINI GÖRENLER ARACI DURDURUP FOTOĞRAF ÇEKİLİYOR

        Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören "06 RTE 47" plakalı otomobili trafikte gören vatandaşların kendisini durdurup fotoğraf çektiğini söyleyen Uğan, araca Mardin milletvekillerinden ve iş adamlarından yoğun talep gördüğünü belirtti.

        8

        Uğan, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın aracı istemesi durumunda kendisine hediye edebileceğini de sözlerine ekledi.

        9

        PLAKASI FİYATINI 6'YA KATLADI

        Daha önce de 1988 model Serçe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin baş harflerini ve memleketi Rize'nin plaka numarasını taşıdığı için 9 bin liraya alıcı bulmuştu.

        10

        Özel bir firmada çalışan 44 yaşındaki Bekir Kılıç, arabanın 3 yıldır "06 RTE 53" plakasıyla beraber kendisinde olduğunu söyledi.

        11

        Kılıç, plakanın eski model bir arabada olmasını istemediğini belirterek, bu yüzden arabayı satmaya karar verdiğini anlattı.

        12

        Arabaya plakasından dolayı trafikte birçok kişinin sempati duyduğuna değinen Kılıç, "İlana koydum ve çok yüksek meblağ yazdım. Ama ilan verdiğim yer, bunu kabul etmedi.

        13

        Sembolik bir ücret yazdım, satışa düşer düşmez de arkadaşımız çıktı geldi.

        14

        Pazarlığımızı yaptık, plakayı veriyorum ama araç da yanında hediye gitmiş oluyor" dedi.

        15

        PLAKANIN DEĞERİ 7 BİN 500 LİRA

        Galerici 36 yaşındaki Polat Fikret Örsçelik de Başbakan Erdoğan'a hayran olduğu için plakasından dolayı arabayı almaya karar verdiğini söyledi.

        16

        Arabanın değerinin ortalama bin 500 ile 2 bin lira arasında olduğunu belirten Örsçelik, toplamda arabanın satışı için 9 bin lira verdiğini dile getirdi.

        17

        Sadece plakaya 7 bin 500 lira para verdiğini vurgulayan Örsçelik, "Tayyip Erdoğan'a karşı 1994 yılından itibaren aşırı bir sempatim var.

        18

        Bu nedenle de '06 RTE 53' plakasını görür görmez arabayı almaya geldim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ