Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Somalı madenciler Ankara'da Somalı madenciler TBMM'ye yürüdü

        DİSK ve Soma'dan gelen maden işçileri, maden işçilerinin hakları, taleplerine ve verilen sözlere dikkat çekmek için TBMM'ye yürüdü.

        DİSK ve Dev Maden-Sen'li Soma'lı madenciler, baretleri ve maden de giydikleri çizmeleri ile birlikte TBMM'ye yürüdü. DİSK önünde toplanarak Mithatpaşa, Yüksel Caddesi ve Akay Sokak güzergahı üzerinden TBMM'ye yürüyen işçiler, Soma'da yaşanan felaketi unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söylediler. Baretlerin üzerine '301, Soma ve Soma'nın hesabı sorulacak' yazıları yazan gruba CHP Milletvekilleri de destek verdi. Soma'da yaşanan maden facia sonrası hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin bulunduğu pankartı açarak TBMM'ye yürüyen maden işçileri, 'Verilen Sözler Tutulsun, 301 Arkadaşımızı Unutmadık' dövizlerini tuttu. Soma'dan gelen yaklaşık 150 madenci, Soma'da yaşanan maden faciasının ardından verilen sözlerin tutulması için TBMM'ye yürüdüklerini ifade ettiler. TBMM önünde grup adına basın açıklaması yapan Dev Maden Sen üyesi, "Soma'lı madenciler Ankara'ya geldi. Soma unutulmasın istiyoruz. Çünkü bir yandan yaraların geçmesini diğer yandan suçluların cezasını almasını istiyoruz. Madenciler, verilen sözleri Ankara'ya yeniden getirdiler. Şimdi yasaları çıkartma, mevzuatları iyileştirme zamanı. Şimdi, ölen ve öldürülen ailelere sahip çıkma zamanıdır" açıklamasını yaptı.

        Disk Genel Başkanı Kani Beko ise, ilk günden itibaren Soma'yı yalnız bırakmadıklarını ve Soma'nın yasına ortak olduklarını belirterek, "Soma'nın talepleri tüm işçilerin talepleridir. Soma'nın tüm sorumlusu hesap versin dedik ancak bu güne kadar hesap veren olmadı. Taşeron çalıştırma yasaklansın dedik ancak bu konuda da somut adım atılmadı" diye konuştu.

        TBMM önünde toplanan grup, basın açıklamasının ardından TBMM'deki partilerin grup başkanlıklarına ve Meclis Başkanlığı'na taleplerini içeren dosya sunacak.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ