Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan Sakarya'da konuştu, Başbakan Erdoğan'dan Sakarya'da önemli açıklamalar, Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen kalk İsrail'i, Esad'ı kına da görelim

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da düzenlenen mitingde konuştu.

        Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Sen kalk İsrail'i, Esad'ı kına da görelim. Dersim'i kınasana, Dersim'in arkasında CHP var" dedi.

        Hopa'da iftar öncesi çıkan olaylara değinen Erdoğan, "Hopa'da vandallar bu yardım örgütüne alçakça saldırıyor. Bakalım dini duyguları istismar eden CHP, bu alçakça saldırıya ne diyecek? Acaba CHP, bu vandallığı öven milletvekillerine ne yapacak, ne diyecek? Bakalım MHP yönetimi, bunu nasıl izah edecek?" diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Sakarya yüzde 58 oyla bir kez daha AK Parti dedi. Allah sizden razı olsun. Yaptıkları saldırılara rağmen milleti kandıramadılar. Türkiye'nin milli projelerine yapılan ihaneti bu kardeşiniz çok yaşadı. Yine şer ittifakı kurdular. Tespih taneleri gibi yanyana geldiler. CHP'ye oy veren kardeşlerim Pensilvanya ittifakından rahatsızlar.

        "BU NE EDEPSİZLİKTİR"

        Onlar yatarken biz koşturuyorduk. Sevgili kızımın babasına yazdığı notu kullanıyor. Dün bunu kullanıyor. Bu ne edepsizliktir. Kendine göre hesap yapıyor. 80 öncesi diyor ben öyle birşey demedim ki.

        "İSRAİL'İ, ESAD'I DERSİM'İ KINA"

        Ondan sonra diyor ki; hani Gazze'ye gidecektin şu tarihte, bu tarihte. Biz bir defa kesin bir şeyi birBaşbakanolarak söylediğimizde gideriz ama sen kalk bakalım. Şuİsrail'i, Esad'ı kına da görelim. Dersim'i kınasana Dersim'in arkasında CHP var.Kardeşlerim yapamaz çünkü bu uzaktan kumandalı.

        CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ

        İnanıyorum ki CHP'li kardeşlerim de bize destek verecek. MHP tabanınında da rahatsızlık var.

        Ey Bahçeli, sen yavru CHP yani DSP ile iktidar değilmiydin. Niye bırakıp kaçtın?

        Biz Van depremini yaşadık, 1 yılda yağa kaldırdık. Biz yolsuzlukların iktidarı değiliz.

        Lafla milliyetçilik olmaz. Millet hizmet yarışında Bahçeli çok geride kaldı.

        10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercih yapacaksınız.

        SURİYELİ SIĞINMACILAR

        Bazı yerlerde provokatif eylemler var, kimler yapıyor biliyorum ama açıklamayacağım. Gerekirse açıklarım. Vatandaşlarımızdan Suriyeli mülteci kardeşlerime sahip çıkmalarını istiyorum.Burada yaşama mücadelesi veren, bize sığınarak yardım isteyen bir milyon 150 bin insan var. Biz bunları bombalara mı terk edelim? Onun için biz ensar olmaya devam edeceğiz. Ben vatandaşlarıma bu kardeşlerime sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum.

        Hopa'da vandallar bu yardım örgütüne alçakça saldırıyor. Bakalım dini duyguları istismar eden CHP, bu alçakça saldırıya ne diyecek? Acaba CHP, bu vandallığı öven milletvekillerine ne yapacak, ne diyecek? Bakalım MHP yönetimi, bunu nasıl izah edecek? Biz Türkiye'yi bu vandallara bırakmadık ve bırakmayacağız. Hopa'da işte bu şer cephesinin maskesi düştü. Her türlü değerin istismarını yapan bu cephenin gerçek niyeti ortaya çıktı. Bunun altından kalkamayacaklar. Milletim bu saldırıya sandıkta gereken cevabı verecektir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ