Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ölenlerin 23'ü ABD'li iddiası!,Düşen Malezya uçağında ölenlerin 23'ü ABD'li iddiası

        Hürriyet'in haberine göre, Malezya uçağında ölü sayısının 300’den fazla olduğu ve bunların 23’ünün ABD vatandaşı olduğu öne sürüldü.

        Öte yandan Malezya Havayolları'nın, Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağında çok sayıda Hollandalı turistin de bulunduğu belirtildi.

        Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilisi, ülkenin doğusunda düşen Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağında ölü sayısının 300’den fazla olduğunu bildirdi. Ölenler arasında 23 ABD vatandaşı da olduğu aktarıldı.

        HOLLANDA'DAN AÇIKLAMALAR GELDİ!

        Hollanda televizyonu NOS'a açıklama yapan D-Reizen turizm şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Will van den Hoogen, bu uçuş için kendilerinden bilet alan 25 kadar yolcu olduğunu belirtti.Başka bir tur şirketi WTC de 20 ile 30 kadar müşterilerinin uçakta bulunduğunu açıkladı.Uçağın kalktığı Amsterdam Schiphol Havaalanı'nda da yolcu yakınlarına yardımcı olmak amacıyla bir servisin oluşturulduğu aktarıldı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, olayın ardından AB Zirvesi için bulunduğu Brüksel'den ülkesine döndüğü bildirildi.

        PUTİN VE OBAMA'DAN KRİTİK GÖRÜŞME!

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama, telefonda Ukrayna topraklarına düşen Malezya uçağını görüştü.Putin, telefon görüşmesinde Ukrayna'da iki tarafın ateşkes ilan etmesi gerektiğini vurguladığı belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ