Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'ta konuştu "Şimdi bir de Çarkçı Ekmel çıktı" Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun görüntülerini izletti

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş'ta konuştu. Erdoğan, konuşmasında İstiklal Marşı'ndaki mısraları okuduktan sonra "Herhalde Çanakkale Şehitleri şiirinden" diyen İhsanoğlu'nun görüntülerini "Çarkçı Kemal’i tanımıştım da bir de çarkçı Ekmel çıktı. Şimdi bizzat kendinden bunu izleyeceksiniz" diyerek izletti.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        "O ÇOCUKLARI ORTAK ADAYINIZIN EVİNİN ÖNÜNE GÖNDER DE…"

        Devlet Bahçeli meydanlarda konuşmuyor. Salonlarda konuşuyor. Edebe, adaba, nezakete sığmayacak üslupla hakaretleri ardı ardına sıralıyor. Biz onun debelendiği çukura düşmeyiz. Şuan zor durumda. CHP’nin arkasına takılmış olmayı MHP tabanını anlatamıyor. Ne dediler. Çatı dediler. Şimdi o çatının altında MHP var yanında Sosyalist İşçi Partisi, Devrimci Halk Partisi. MHP Genel Başkanı bunlarla yol yürüyor. Hani siz Komünistlere karşıydınız? Hatalarını, beceriksizliğini, başarısızlığını örtmek için yalana, hakarete başvuruyor.

        "MONŞER ADAYINIZA İSTİKLAL MARŞI’NI ÖĞRETSİNLER"

        Bu Bahçeli bize ne diyordu? Benim evimin önünde Andımız’ı okutacakmış. Sayın Bahçeli sen o çocukları ortak adayınızın evinin önüne gönder. Şimdi sizlere burada bir belgeyi açıklıyorum.O çocuklar sizin monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşı’nı öğretsinler. Bu ortak adayın Akif’in kabri başında sergilediği cehaleti gördünüz mü? ‘Benim babam Mehmet Akif’in arkadaşıydı’ diyor sonra İstiklal Marşımızdan dörtlük okuyor.

        "ŞİMDİ ÇARKÇI EKMEL ÇIKTI"

        Çarkçı Kemal’i tanımıştım da bir de çarkçı Ekmel çıktı. Şimdi bunu bizzat kendinden izleyeceksiniz. Güya bu profesör. 'Ben beyit okudum' diyor. Ey profesör bu kıta kıta. Dört mısradan oluşan kıta. Senin her yerin profesör olsa ne yazar? Dürüst ol dürüst. Sürçülisan ettik de. Ama yalan söyleme. Siyasetin inceliklerini kavrayamadı. Süresi de yok.

        "GELİYORUM EN BÜYÜK HABERE"

        Şimdi geliyorum en büyük habere. Geçen hafta Ankara-İstanbul hızlı tren hattını açtık.Hızlı tren hattına Kahramanmaraş’ı ekliyoruz. Eğer cumhurbaşkanı seçilirsem başlamış tüm projeler ve yatırımlar takibimde olacak. 10 Ağustos herhangi bir tarih değil. 10 Ağustos'ta Türkiye'de ilk yazılacak, sandıklarda tarih yazılacak. Sizden bir ricam var. Sandıklara gidin, gitmeyenleri alın ve götürün.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ