Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da düzenlenen mitingde konuştu. Başbakan Erdoğan, konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı kara harekatıyla ilgili İsrail'e yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan,İsrailli aşırı sağ kadın milletvekili Ayelet Shaked'in "Bütün Filistinli anneler ölmeli" açıklamasına değinerek, "Sen ne biçim kadınsın? Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmadı, niye çıkmıyor? Çünkü aynı zihniyetin mensupları bunlar. Bunlar analığa da karşı olanlar." şeklinde konuştu.

        "Terör devleti İsrail, bir kez daha Gazze'ye saldırdı, bir kez daha masum çocukları, plajda oynayan çocukları vurdu" diyen Erdoğan, İsrail'in barbarlıkta Hitler'i geçtiğini şu sözlerle dile getirdi;Sabah akşam Hitler'e söverler ama şu an barbarlıkta Hitler'i bile geçtiler."

        Başbakan Erdoğan, Amerika'dan Hitler benzetmesine gelen eleştirilere yanıt olarak "Amerikalıların bazıları, 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne, size ne... Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var?" dedi.

        Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

        Türk bayrağını kongerisinde asamayanların bu Parlamento'da ne işi var? Bu Parlemento Türkiye Cumhuriyeti'nin Parlamentosu. Beyler rahatsız olmuşlar, sağda solda verip veriştiriyorlarmış, kesenizde ne varsa söyleyin. Bu millet hiçbir zaman sizi affetmez. Bizim millet anlayışımızı, bizim bayrak anlayışımızı, kimsin sen sorgulamaya kalkıyorsun.

        Bayrak direklerine tırmananlar vardı, şimdi direklerden iniyorlar mı? İniyorlar. Devam ederlerse, inmeye devam edecekler. Bunun bedelini ağır öderler.

        Hayatı monşer olarak geçmiş. Sırtında yumurta küfesi taşımayandan bir şey olmaz. Biz damdan düştük.

        Millet 10 Ağustosta Çankaya'ya saksı, vazo seçmiyor, kendi başkanını seçiyor. Bu devletin başı, anayasal yetki kullanacak.Bayrak hiçbir zaman yere inmedi, inmeyecek, mahzun olmayacak, bunun bedelini ağır öderler.

        Terör devleti İsrail, bir kez daha Gazze'ye saldırdı, bir kez daha masum çocukları, plajda oynayan çocukları vurdu. Masum kadınları, insanları katletmeye başladı. Bunların gözü o kadar dönmüş ki bir İsrailli kadın milletvekili çıktı, 'bütün Filistinli anneler ölmeli' dedi. Sen ne biçim kadınsın. Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmadı, niye çıkmıyor, çünkü aynı zihniyetin mensupları bunlar. Bunlar analığa da karşı olanlar.

        "HAMİLE, ÇARŞAFLI KADIN RESMİ OLAN TİŞÖRT YAPMIŞLAR. TİŞÖRTTE "1 ATIŞ, 2 VURUŞ" YAZIYOR"

        Şimdi bir tişört yaptırmışlar, üzerinde hamile çarşaflı bir kadının resmi var. Altında ne yazıyor biliyor musunuz? 1 atış, 2 vuruş! Bu adiliktir, bu alçaklıktır, namussuzluktur. İnsanlık adına bunlardan nefret ediyorum, lanet ediyorum.

        "SABAH AKŞAM HİTLER'E SÖVERLER AMA BARBARLIKTA HİTLER'İ GEÇTİLER"

        Sabah akşam Hitler'e söverler ama şu an barbarlıkta Hitler'i bile geçtiler.Amerikalıların bazıları, 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne, size ne... Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var? Bu insanlar öldürülecek, sen koskoca Amerika adaleti arayacağın yerde, kalkacaksın hala 'İsrail'in savunma hakkı' var. Ne savunması, orantısız güç kullanıyor. Kaç İsrailli öldü?

        Ben vatandaşlarıma sesleniyorum; vatandaşımız olan, Türkiye'deki Musevilere yönelik herhangi bir tavrı ben doğru bulmuyorum. Niye? Onlar bu ülkenin vatandaşıdır, bu ülkenin vatandaşı olmaları hasebiyle onlar şu anda bizim güvencemiz altındadır. Bizim hedefimiz İsrail'in zalim yönetimidir, terör estiren yönetimidir, biz onu hedef alarak konuşmalıyız, onu hedef alarak uluslararası çalışmalarımızı yönetmeliyiz ve İsrail halkını kendi yönetimine karşı tavır almaya davet etmeliyiz.

        İsrailli çocuklara ağlıyordu, İsrailli çocuklar için taziye yayınlıyordu, Mavi Marmara'nın Gazze'ye gidişini eleştiriyordu. Kim? O, Penslivanya'daki zat. Şimdi ne yapıyor? Gazzeli çocuklar için ağladığını gördünüz mü, duydunuz mu, Gazzeli çocuklar için taziye yayınladığını duydunuz mu, İsrail'i eleştirdiğini gördünüz mü? Yapamaz, ipini tutan efendisini eleştiremez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ