Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan İsrail'e yardım iddialarına yanıt

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sosyal medyada iddia edildiği gibi İsrail'e uçak yakıtı, yardım, hibe ve satışı söz konusu olmamıştır" dedi.

        Osmaniye'ye gelen Bakan Yıldız, Vali Mehmet Oduncu'yu makamında ziyaret etti, kentteki enerji yatırımlarıyla ilgili bilgi aldı. Vali Oduncu, Bakan Yıldız'a Karatepe kilimi hediye etti. Yıldız, valilik bahçesine defne ağacı dikti.

        Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Yıldız, partililerle görüştü. Yıldız, burada düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini belirtti.

        Her ülkenin siyasi tarihinde dönüm noktaları bulunduğu, Türkiye için de bu tarihin 10 Ağustos olacağını ifade eden Yıldız, "AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den beri yeni Türkiye'nin temelleri sağlam şekilde atılmıştır. 10 Ağustos'tan sonra yeni Türkiye bu temeller üzerine inşa edilecektir. Türkiye, 10 Ağustos'tan itibaren yeni bir döneme girecektir" dedi.

        Cumhurbaşkanı seçimlerinde muhalefetin çatı adayı çıkarmasını eleştiren Yıldız, uygulamanın, muhalefetin kendi seçmeni için saygısızlık anlamına geldiğini ileri sürdü.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçim kampanyasında yeni vizyon belgesi ortaya koyduğuna değinen Yıldız, "Mücadelemiz, boyun eğmiş bir milletin başkaldırı sembolüdür. Bizim anlayışımızda önce millet, sonra devlet gelir. 12 yıldır milletimizin kalbine dokunduk, yine dokunacağız ve başarılı olacağız. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Önemli olan makamlar değil, bu makamlar, koltuklar gelecekte çocuklarımıza miras bırakacak çalışmalar yapmamız için var" diye konuştu.

        TÜRKİYE'YE SIĞINAN SURİYELİLER

        Bakan Yıldız, Türkiye'nin kapı komşusuna kayıtsız kalamayacağını, o ülke vatandaşlarının tank, top, bombardıman ve kimyasal saldırı altında Türkiye'ye sığınmışken kapılarını kapatamayacaklarını kaydetti.

        Yıldız, "Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin bir takım taşkınlıklar yaptığı gerçektir fakat her gurup arasında istismar ediciler olur. Biz, halk ve devlet olarak yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz, yanlışlıklara karşı güvenlik güçlerimiz mücadele edecek" dedi.

        İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

        Dünyanın bir balinaya, yunus balığına gösterdiği gayreti, Gazze'de gösteremediğini, Suriye, Irak ve Gazze'de insanlık sınavını kaybettiğini öne sürün Yıldız, "Biz zulme uğrayanın değil, güçlünün yanında olursak Allah bizi affetmez. Biz, mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Kimse bizi, doğruları söylemekten alıkoyamaz. Sosyal medyada iddia edildiği gibi İsrail'e uçak yakıtı, yardım, hibe ve satışı söz konusu olmamıştır" diye konuştu.

        Yıldız, bir gazetecinin, "Türkiye'nin İsrail'in Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) üyeliğinin önünün AK Parti döneminde açıldığı" yönündeki iddiayı hatırlatması üzerine, "Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kamuoyunu doğru bilgilendirmesi gerekir. Türkiye, uluslararası kuruluşlara üyeliği ve bazı kuruluşlarda veto hakkı vardır ancak Türkiye, 2013 yılında UAEK'nın 57. Genel Kurulunda Arap ülkeleri gurubunda oy kullanmıştır. Bu kadar şeffaflık varken yanlış bilgilerle gündemde kalınmaz" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ