Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da Kanalda yüzen çocuklara para cezası

        Adana'da sulama kanallarında boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri helikopter destekli operasyon düzenledi. Havadan tespit edilen kanallarda yüzen çoğunluğu çocuk 74 kişi yakalandı. 15 yaşından büyük 13 kişiye 108'er lira para cezası kesildi.

        Adana Valiliği, bu yıl sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlere serinlemek amacıyla giren 16 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine geçen hafta suya giren 15 yaşından büyüklere para cezası verileceğini, 15 yaşından küçük çocukların ise ailelerine teslim edileceğini duyurdu.

        Valilik açıklamasının ardından geçen cuma harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri helikopter destekli operasyon yaptı. Sulama kanalları üzerinde uçan helikopter, yüzenleri tespit ederek telsizle ekiplere bildirdi. Koordinatları alan polis ekipleri ise hızla hareket ederek yüzenleri yakaladı.

        POLİSİ GÖREN ÇOCUKLAR AĞLADI

        Kanalda yüzerken bir anda karşısında polisleri gören bazı çocuklar "Ne olur bizi almayan" diye ağlarken, polisler ise "Biz burada sizin hayatta kalmanız için mücadele ediyoruz. Sizi alıp, ailenize teslim edeceğiz" dedi. Mavi Bulvar'daki Devlet Su İşlerine'ne(DSİ) ait sulama kanalında yakalanan bir çocuk ise "Ben korkmuyorum yüzme biliyorum. Yüzmeyi de kanalda öğrendim. Onun için boğulmam" demesi dikkat çekti. Gün boyu operasyonlarda polis ekipleri, çoğu çocuk 74 kişiyi yakaladı. Bunlardan 53'ünün çocuk, 13'ünün 15 yaşından büyük, 8'inin ise Suriyeli olduğu belirlendi. 15 yaşından büyük kişilere Kabahatlar Kanunu'na göre 108'er lira para cezası verildi. Çocuklar, ailelerine, Suriyeliler ise Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

        7 YILDA 113 KİŞİ BOĞULARAK ÖLDÜ

        Adana Valiliği, son 7 yılda boğulma olayları istatistiklerini kamuoyu ile paylaşmış, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlere serinlemek amacıyla giren toplam 113 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Buna göre 2008'de 19 kişi, 2009'de 17 kişi, 2010'da 12 kişi, 2011'de 23 kişi, 2012'de 11 kişi, 2013'de 15 kişi ve 2014'de şuana kadar 16 kişi olmak boğularak can verdi. Bu kişilerden 3'ü 18 yaş altı kız, 62'si 18 yaş altı erkek, 6'sı 18 yaş üstü kadın, 42'si ise 18 yaş üstü erkek olarak kayıtlara geçti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ