Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cemil Çiçek Habertürk'te soruları yanıtladı Cemil Çiçek'ten cumhurbaşkanı adaylarına çağrı Cemil Çiçek Habertürk'te konuştu

        HABERTURK.COM

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek Habertürk TV’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

        Cumhurbaşkanı adaylarına çağrıda bulunan Çiçek, “Seçim önemli bir seçimdir, bir dönüm noktasıdır. 9 Ağustos’a kadar hakaretin her türlüsünü söyleyip 11 Ağustos’ta ‘sayın cumhurbaşkanı’ dersek açığa düşeriz. O yüzden seçim kampanyasını saygı çerçevesinde sürdürmek gerekir. Kavgaya çanak tutacak tavırlardan kaçınalım.” dedi.

        GAZZE’DE KATLİAM

        2 balinaya verilen değer oradaki halka verilmiyor.Biz kınıyoruz. Orada insanlar ölüyor. Sayı 500’ü buldu. Ortadoğu kan gölü halinde. Türkiye tüm eksikliğine rağmen huzur içerisinde kardeşliğin tesis edildiği ülke. Birbirimizin kıymetini bilelim. Yaşadığımız çağ 21. Yüzyıl ama cahiliye döneminden daha vahşi bir durumla karşı karşıyayız.

        Bu vahşet hepimizin yüreğini kanatması gerekir eğer insansak. Böyle durum karşısında herkes kendi üslubunca meseleye dikkat çekmek istiyor. Değişik ifadeler kullanılıyor. Bizim Türkiye olarak baştan beri tavrımız İsrail’in uyguladığı politikalaradır. İster soykırım, ister zulüm, ister katliam…Tepki uygulanan politikalaradır.

        CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

        Seçim önemli bir seçimdir. Bir dönüm noktasıdır. 12. Cumhurbaşkanını halk seçecek. Cumhurbaşkanı devletin başıdır ve milletin birliğini temsil eder. 9 Ağustos’a kadar hakaretin her türlüsünü söyleyip 11 Ağustos’ta ‘sayın cumhurbaşkanı’ dersek açığa düşeriz. O yüzden seçim kampanyasını saygı çerçevesinde sürdürmek gerekir. Kavgaya çanak tutacak tavırlardan kaçınalım. Seçim önemli ama seçimden sonra halk kimi seçecekse ona saygı duymalıyız.

        CUMHURBAŞKANININ YETKİLERİ

        Anayasa’yı değiştiremedik. Bu Anayasa’ya göre seçim yapılacak seçilecek cumhurbaşkanı bu Anayasa’ya göre yemin edecek ve yetkileri kullanacak. Bu Anayasa yürürlükte olduğu sürece Anayasal problemler yaşayacağız.

        2015 SENARYOLARI

        Ben tarafsızım. Parti oturacak 45 gün içersinde yeni genel başkan seçecek. Yeni hükümet kurulacak. İlk turda cumhurbaşkanı seçilirse iş ve işlemler Meclis üzerinden yürütülecek. Sayın Başbakan seçilirse Resmi Gazete’de yayınlandığında milletvekilliği de kalkıyor. 28 Ağustos’tan sonra yeni hükümet kurma çalışması var. Yeni başbakan atanacak. 28 Ağustos’ta cumhurbaşkanı mazbatasını alacak ve yemin edecek.

        ABDULLAH BEY KARARINI VERMEDİ

        Abdullah Bey kendisi kararını vermedi. Ekmeleddin Bey’in ismi benim sürpriz oldu. Süreç iyi gidiyor, herkes düşüncelerini söylüyor.

        PARARLEL YAPI TARTIŞMASI

        Ahlaksızca iştir. Bu iş ile ilgili görevden alma olmadı. Bu konularda süreye bağlı olanlar neyse onu yapıyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ