Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başbakan Erdoğan konuşuyor

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu.Toplantı merhum gazeteci Savaş Ay’ın yıllar önce SSK hakkında yaptığı ve dönemin SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konuk olduğu A Takımı programının arşiv görüntüleriyle başladı. "İşte bunlar hep eski Türkiye'nin görüntüleridir. Alllah bir daha bizi o günlere döndürmesin" diyen Erdoğan, AK Parti Grubu'na yönelik veda niteliğinde bir de konuşma yaptı.

        "ALLAH BİZİ O GÜNLERE DÖNDÜRMESİN"

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        "Sayın Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü yaptı. O acı tablonun, o çirkin tablonun sorumlusu yok. Bakan diyor ki; sorumlu değilim. Genel Müdür diyor ki; her zamanki pişkinliğiyle sorumlu değilim diyor ve gülüyor.

        Şimdi ben tüm halkıma sesleniyorum. Artık hamdolsun sağlıkta biz bunları yaşamıyoruz. Biz nasıl daha iyiyi sağlarız diye gayret ediyoruz.

        Bir de bizim dönemin şu andaki yapısını buraya taşımalıydık ve bir ekranda 1992-98 bir ekranda da bizim şu dönemimizdeki hal ortaya konmalıydı. Teşkilatlarımız bunu halka yansıtma fırsatı bulacaktır. Biz bunu yaşadık ama bu denli bunun ileri gittiği noktasında inanın benim bile farkında olmadığımı daha yakından hissettim. 6-7 yıl siz SSK Genel Müdürlüğü yapacaksınız ve hiçbir vebaliniz olmayacak ve sıkılmadan 10 yıl önce daha iyiydi diyeceksiniz. İstanbul’un hastaneleri şimdi gezin bu rezaleti göremezsiniz. Böyle kalabalıklar, kuyrukta bekle, hamdolsun kalmadı.

        Bu dertli olmayı gerektirir. Bir insanın derdi varsa, sevdası olursa bu işi çözer. Ama sizin derdiniz olmazsa affedersiniz o tuvaletleri gördünüz değil mi. Bunlar bu ülkede yaşandı. Şu anda birbirine yakın safta olduğu bir beyefendi eski bakanlardan o da. Okuyan, kendi açıklaması. 5 milyar dolar zararla ayrıldı Rahşan Affı ile kurtardı diyor. 5 milyar dolar. Ben söylemiyorum o zamanın bakanı Sayın Okuyan söylüyor.

        İşte bunlar hep eski Türkiye'nin görüntüleridir. Alllah bir daha bizi o günlere döndürmesin.

        "MİLLETİMİZ 10 AĞUSTOS İÇİN KARARINI VERDİ"

        Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarımız devam ediyor. Samsun’dan ilk adımı attık, 12 ilimizde mitinglerimizi yaptık.En son Hatay muhteşemdi, iftar sofrası daha da mükemmeldi. 40 bin vatandaşımız iftara katıldı, Ramazan ayında olmamıza rağmen hava sıcaklıklarına rağmen coşkulu şekilde karşılanıyor, sevgi gösterilerine mazhar oluyoruz. Meydanlardaki coşku da bizi ayrıca mutlu ediyor.

        Milletimiz 10 Ağustos ile ilgili kararını vermiş durumda. Kamuoyu yoklamaları da bir gerçeği ortaya koyuyor. Rabbim 10 Ağustos akşamı bu tabloyu beraber görmeyi nasip etsin. Sıradan bir sonuç beklemiyoruz, bunun için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz.

        "CHP, MHP VE BBP TABANI GEREKEN YANITI VERECEK"

        Bakın CHP tabanında bu ithal adaya karşı ciddi bir tepki var. CHP tabanı kendisine aday dayatılmasına, 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' dayatmasına tepkisini sandıkta gösterecek.

        Bunların adayı 'beni 9 parti, 10 parti destekliyor' diyor. Kendisini desteklediğini söyleyen partilerin toplam oy oranı yüzde 1’i geçmiyor. İsimlerini de açıklamıyor çünkü MHP ve BBP tabanını rahatsız edecek cinste. Çatının altında CHP MHP vardı. Şimdi Devrimci Halk Parti var. Sayın Devlet Bahçeli'ye yeni yol arkadaşları hayırlı olsun. Başta MHP ve BBP olmak üzere bu partilere gönül vermiş arkadaşlarım bu kirli ittifaka gereken cevabı vereceklerdir.

        Karşımızda eski Türkiye koalisyonu var, o malum iş, medya çevresi ve Pensilvanya var. Fikirlerini, ideolojilerini bir kenara bıraktılar, omurgalarından sıyrıldılar ve harekete geçtiler. Milletim bu koalisyonu çok iyi biliyor. Aziz millet 10 Ağustos’ta bu eski Türkiye koalisyonunu dağıtacaktır.

        "İSRAİL TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ ŞIMARIKLIKLA KATLİAM YAPIIYOR"

        Gazze’de 600’e yakın canımız şehit oldu. 100’den fazlası çocuk. İsrail tarihte örneği görülmemiş bir şımarıklık içinde tarihin alsa unutmayacağı katliamlardan birini daha yapıyor. İsrail katliamlarına bugüne kadar periyodik olarak devam etti. 1948’de yapılan ilk katliam ne dünyadan ne İslam dünyasından gereken tepkiyi almayınca İsrail katliamlarına her yıl devam etti.

        İsrail Filistin’i adım adım işgal etmeyi, Filistinlileri öldürmeyi sürdürdü. Ne BM’den ne batılı ülkelerden ne de İslam ülkelerin çoğundan ciddi bir tepki yok. Dünya, çocukların ölümünü sadece seyrediyor. Dünya çocukların ölümüne, hastanelere ve ibadethanelere yapılan saldırılara seyirci kalıyor. Devletler bunu yaparken, halklar sokağa çıkıyor tepkilerini ortaya koyuyor.

        "SİZLERE BU KÜRSÜDENN YAPTIĞIM SON KONUŞMA OLABİLİR"

        Eğer milletimin yetki verir beni seçerse bu benim bu kürsüden sizlere yaptığım son konuşma olacak.

        13 yıldır sizlere bu kürsüden seslendim. Partimizin politikalarını, değerlendirmelerini sizlere aktardım. Hükümetimin icraatlarını, hedeflerini sizlerle paylaştım. Bu kürsü her zaman ama her zaman milletin kürsüsü oldu. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Buna inandık. Dinleyiciler değiştiler, vekillerimiz yenilendi, aramızdan vefat nedeniyle ayrılanlar oldu, dava sorumluluğunu taşıyamayıp çekilenler oldu. Ama bu kürsü he zaman milletin kürsüsü olarak kaldı.

        Hem bu salon hem bu kürsü tarih yazmakla kalmadı, tarihi bizzat inşa etti. Bu kürsüden kimi zaman milletimiz ve insanlık adına sesimizi yükseltmek zorunda kaldık. Bugün olduğu gibi. Sevindiğimiz, hüzünlendiğimiz anlar oldu. 13 yıla baktığımızda bu kürsünün şerefini, onurunu muhafaza ettik.

        Bu salon TBMM’nin inşa edildiği günden bu yana nice isimler gördü. Yarın da bizler bu kürsüyü devretmiş olacağız. Önemli olan, baki olan, hoş bir seda bırakmak. İnanıyorum ki; biz su salonda, bu kürsüde hoş bir seda bıraktık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ