Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Erzincan'da sel suları, köydeki eski evleri yıkıp gitti,Erzincan'da sel

        Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Büyük Gelenkeç köyünde önceki gün etkili olan sel bazı eski evleri yıkıp gitti. Sel nedeni ile yıkılan duvar altında kalan 3 kişi yaralandı. Bir ev tamamen yıkıldı, 9 evde hasar meydana geldi.

        Ayrıca; yaklaşık 300 küçükbaş hayvan da telef oldu. Sel bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, köylünün mağduriyetinin kısa sürede giderileceğini söyledi.

        Sel, Erzincan'a 120 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırlı ilçesinin Büyük Gelengeç köyünde meydana geldi. İlçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan köyde sağanak yağış sonrası etkili olan sel nedeniyle Dursun Güven'e ait bir ev yıkıldı, 9 ev ise hasar gördü. Yıkılan duvarın altında kalan Hüsnü Kıran, Elif Kıran ve Dursun Güven yaralanırken, yaralılar Çayırlı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

        Büyük Gelengeç köyünde meydana gelen sel felaketinin ardından köyde incelemelerde bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, devletin yardım elinin uzatıldığını söyledi. Köyün üç ayrı bölgede dere içerisine yapıldığına dikkat çeken Vali Akdemir, yapılacak tespitlerin ardından, köyün başka bir bölgeye taşınabileceğini vurguladı.

        Öte yandan sel anı, köyde bir vatandaşın cep telefonu tarafından da görüntülendi. Görüntüde suyun oldukça güçlü aktığı ve vatandaşlarda panik oluşturduğu görüldü.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ