Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Muharrem İnce: Ekmeleddin İhsanoğlu'na ben de itiraz ettim CHP'li İnce'den Ekmel Bey itirafı

        CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na önce kendisinin de karşı çıktığını belirterek, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğenmiyorum diyebilirsiniz. Solcular seçsin diye yapmadık zaten. ‘Daha geniş bir yelpaze olsun' diye yaptık. Baştan ben de itiraz ettim. Ama Türkiye'nin kurtuluşu bu, bunu yapmaya mecburuz" dedi.

        İnce Mudanya ilçesi Mütareke Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

        Seçimlerde herkesin oyunu kullanması gerektiğinin altını çizen İnce, bu seçimin, 'geçerli oyların seçimi' olacağını söyledi.

        "ERDOĞAN'A MÜHÜRÜ BAS DAHA İYİ"

        İnce şöyle devam etti:

        "Önümüzde bir fırsat var. O fırsat 10 Ağustos. Hep birlikte ama bakın sahilden sandığa gitmeyip, sonra da Cumhuriyetçi kesilmek yok. Cumhuriyeti çok seviyoruz ama şezlongu daha çok seviyoruz galiba. Bu seçim bazıları, 'Ben sandığa gideceğim, oy pusulasının üzerine Atatürk yazacağım' diyor. Çocukça bir şey. Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerine bas mührü daha iyi. İptal edilen her oy, geçersiz her oy Recep Tayyip Erdoğan'a yazılır. Çünkü geçerli oyların yarısından bir fazlasını almak gerekir. AK Parti seçmeni sandığa büyük bir çoğunlukla gidecek mi? Gidecek. Katılım ne kadar çok olursa Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi o kadar zorlaşacaktır. Katılım düşerse onun seçilmesi kolaylaşacaktır. Yani bu seçim geçerli oyların seçimi olacak. Onun için çocukça, 'Hepsine basacağım, üzerine Atatürk yazacağım' bunlar cahillerin işidir. Aklı başında insanın bunları yapmaması gerek."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ