Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den sosyal medya atağı (Cumhurbaşkanlığı seçimi)

        Cumhurbaşkanı seçimlerinde sosyal medyayı etkin kullanmak isteyen CHP, bu alandaki paylaşımlar için 70 kişilik çekirdek kadro oluşturdu. Gönüllülerle sayıları daha da artan ekip, hazırlanan klipleri, mesajları ve toplumun her kesimine yönelik mesajları sürekli paylaşıyor.

        İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım, yaptığı açıklamada, parti olarak cumhurbaşkanlığı kampanya sürecini farklı boyutlardaki strateji ve propaganda teknikleriyle yürüttüklerini söyledi.

        Bir yandan CHP örgütlerini seferber ederken, diğer yandan da geniş kitlelere ulaşmak için her türlü kitle iletişim aracını kullanmaya çalıştıklarını anlatan Yıldırım, bunların başında ise sosyal medya geldiğini belirtti.

        Bu kapsamda 70 kişilik çekirdek bir kadro oluşturduklarını bildiren Yıldırım, bu sayının gönüllülerle yüzlere, hatta binlere ulaştığını bildirdi.

        Yıldırım, şöyle konuştu:

        "Bir taraftan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingleri için çalışırken, diğer yandan da büyük uzlaşının adayı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu için seferber olmuş durumdayız. Biz ülkenin kaderini değiştireceğimize inanıyoruz. Her geçen gün daha büyük kitlelere ulaşıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımızın tanıtımı için hazırlanan broşürleri ülkemizin her tarafına yolluyoruz. Sosyal medya ekibimiz ise hazırladığımız klipleri sosyal medyada sürekli paylaşıyor. Toplumun her kesimine yönelik mesajlar ayrı ayrı videolar haline getirilerek kullanıcılara ulaştırılıyor. Bütün medyayı esir eden AKP'ye karşı gençlerimizin orantısız zekasını ve mizahını sosyal medyaya taşıyoruz."

        5 milyon kişiye ulaştı

        Kampanyanın her aşaması için sloganlar ve görseller hazırladıklarını ifade eden Yıldırım, bunların zamanı geldiği anda sosyal medya ekibi tarafından paylaşılacağını söyledi.

        Sosyal medyanın gücünün farkında olduklarını dile getiren Yıldırım, "Bunun en güzel örneği ulaşılan kişi sayısı. Mesela, son bir hafta içinde Sayın İhsanoğlu için açılan twitter hesabından paylaşılan görseller yaklaşık 5 milyon kişiye ulaştı. İşte bu sosyal medyanın gücü" dedi.

        Çalışmaları kapsamında medyayı da sürekli olarak takip ettiklerini belirten Yıldırım, bu çalışmayla hangi adaya ne kadar yer verildiğini ortaya çıkardıklarını vurguladı.

        Bunun için de ayrı bir ekip oluşturduklarını ifade eden Yıldırım, "Medyada çok ciddi eşitsizlik var. Her gün medya raporu hazırlıyoruz. Hangi adaya hangi kanal kaç dakika ayırmış tek tek izliyor ve raporluyoruz. Bu konudaki eşitsizliği ortadan kaldırmak için hukuki yollara başvurmaya da başladık" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ