Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan Pendik'de önemli açıklamalar, Başbakan Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren müjdesi

        Yüksek Hızlı Tren ile İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı adayı veBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, YHT Pendik İstasyonu'nda halka hitap etti.

        Erdoğan, emniyete düzenlenen 'paralel' operasyonda gözaltına alınan Emniyet Amiri İsmail Arslan’ın 'Vefat eden anneme okuduğum hatim yarım kaldı. Şehit kızların anneleri kalan son 5 cüzü okusun. Kızlarına ve rahmetli anneme armağan etsinler' sözlerine sert yanıt verdi. Erdoğan, "Anneciğine haber gönderiyor bir tanesi, '5 cüzüm kalmıştı hatm-i şerifimde. Beni sevenlere havale ediyorum, onları da siz tamamlayın' diyor. Ben sana söyleyeyim, içeride zaman bol. Al Kur'an-ı Kerim'i yanına, orada 5 cüzü de tamamla. Senaryocu bunlar" dedi.

        Erdoğan, "Pazar gününden itibaren haftaya Pazar akşamına kadar Yüksek hızlı Trenimiz ücretsiz" dedi.

        Erdoğan, Ankara-İstanbul hattında hizmet vermeye başlayan Yüksek Hızlı Tren ücret tarifesine ilişkin, "Bilet fiyatları 70 lira normalde. 7 yaş altı ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar yarı fiyatına 35 lira, 65 yaş üstü 35 lira, öğrenciler 55 lira" ifadelerini kullandı.

        Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Erdoğan, "Mescid-i Aksa'ya ayaklarında o kirli, pis postallarıyla giren İsrail askerleri bilsinler ki bir yanlışın içindeler. Onlar bizim mabetlerimize, ibadethanelerimize bu ahlaksızlığı, edepsizliği, alçaklığı yaparlar ama biz onların sinagoglarına, onların kiliselerine karşı asla bu edepsizliğin içinde olmadık, olmayacağız" diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

        Bugün Anadolu’nun manevi mimarlarının mekanlarının daha da yaklaştığı müstesna bir gündür. Mevlana’nın, Hacı Bayram-ı Veli’nin, Gazi’nin buluştuğu bir gündür.

        Böylesine muhteşem bir hizmetin, böylesine önemli bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Biz bu yatırımla aynı zamanda kadim medeniyetimizi ihya ediyor, yeni bir medeniyet inşa ediyoruz.

        "HER ADIMDA ÖNÜMÜZE ENGEL ÇIKARDILAR"

        Çıkmış şimdi adaylardan birisi "Marmaray'ı Demirel yapıyordu" diyor. Hadi oradan. Temelini biz attık, açılışını da biz yaptık. Attığımız her adımda önümüze engeller çıkardılar. Türkiye büyümesin, hedeflerine ulaşamasın diye her yola başvurdular. Kimi zaman darbecilerin, kimi zaman da emniyet ve yargı içindeki darbecilerin saldırılarına maruz kaldık. Eğilmedik, dik durduk. Allah’ın yardımı, milletimizin desteği ile hepsinin üstesinden geldik. 2023 için yeni ve çok daha büyük projeler ilan ettik. Milletimize şükranlarımı sunuyorum. Siz bizi yalnız bırakmadınız.

        "PARALEL YAPIYLA MÜCADELEMİZ DURMAYACAK"

        30 Mart'ta da paralel yapı ve kumpasçılar bir araya geldi. Ama siz ‘yüzde 45,5 ile yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ dediniz.Paralel yapıyla mücadelemiz durmayacaktır, bunlar ulusal güvenliğimizi tehdit ettiler.

        "İÇERİDE ZAMAN BOL AL KUR'AN-I KERİMİ YANINA, ORADA 5 CÜZÜ TAMAMLA"

        Yandaş medyalarında acındırma yapıyorlar. Dramatik pozlar veriyorlar. Anneciğine haber gönderiyor. Bir tanesi, '5 cüzüm kalmıştı hatm-i şerifimde. Beni sevenlere havale ediyorum, onları da siz tamamlayın' diyor. Ben sana söyleyeyim, içeride zaman bol. Al Kur'an-ı Kerim'i yanına, orada 5 cüzü de tamamla.Senaryocu bunlar. Konuşuyorlar, 'Başbakan da hesap verecek' diyorlar. Biz size verilecek hesaptan değil Rabbim'e verilecek hesaptan korkarız.

        "SADECE YOL YAPMIYORUZ..."

        Sadece yol yapmıyoruz, aynı zamanda gönüller yapıyoruz. Demokrasiyi içine sindiremeyenler hem millete hizmet getirmedi, hem de özgürlüklere engel oldu.

        "BİR HAFTA ÜCRETSİZ"

        Şimdi sırada Milli Hızlı Tren projemiz var. Bu konuda TÜBİTAK, Devlet Demiryolları seferber olmuş, çalışıyor. Pazar gününden itibaren haftaya Pazar akşamına kadar Yüksek hızlı Trenimiz ücretsiz.

        İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

        Mescid-i Aksa'ya ayaklarında o kirli, pis postallarıyla giren İsrail askerleri bilsinler ki bir yanlışın içindeler. Onlar bizim mabetlerimize, ibadethanelerimize bu ahlaksızlığı, edepsizliği, alçaklığı yaparlar ama biz onların sinagoglarına, onların kiliselerine karşı asla bu edepsizliğin içinde olmadık, olmayacağız.

        Türkiye'deki Yahudi ve Musevilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu vurgulayan Erdoğan, oyunlara gelinmemesini istedi. Erdoğan, gelenek, inanç ve ilkelerinde bu tür tahriklere yer olmadığını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ