Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Elvan: "YHT gurur abidelerimizden biridir"

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hızlı tren açılışından duydukları gururu dile getirerek, "35 adet tünel, 26 viyadük, 52 köprü, 158 altgeçit, 83 üstgeçit, 669 menfez, bin 23 sanat yapısı ile yaklaşık 8,6 milyar liraya mal olan bu proje ülkemizin gurur abidelerinden biridir" dedi.

        Bakan Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın (YHT) açılışında, Türk milletinin bu vatan için taş üstüne taş koyan herkesi hayırla yad ettiğini belirterek, Türk halkının her şeyi gören ve değerlendiren bir feraseti olduğunu söyledi.

        AK Parti ile millete hizmet yolunda, taş üstüne taş koymanın ötesinde, dağları delen Ferhat misali tüneller açtıklarını anlatan Elvan, memleketin en ücra köşesine yol götürdüklerini, hava yolunu halkın yolu yaptıklarını aktardı. Yurdun dört bir yanını demir ağlarla gerçek manada kendilerinin ördüğünü ifade eden Elvan, "Bugün açılışını yapacağımız Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi de herkesin bildiği üzere, ömrü bu yollarda geçmiş halkımızın en büyük hayaliydi" diye konuştu.

        Elvan, yıllardır sözü edilen, sözleri verilen fakat bir türlü yapılamayan nice projeler gibi bu projeyi nihayetlendirmenin de yine AK Parti hükümetine nasip olduğunu vurgulayarak, "Ne kadar gurur duysak azdır. 35 adet tünel, 26 viyadük, 52 köprü, 158 altgeçit, 83 üstgeçit, 669 menfez, bin 23 sanat yapısı ile yaklaşık 8,6 milyar liraya mal olan bu proje ülkemizin gurur abidelerinden biridir" değerlendirmesini yaptı.

        "HIZLI TREN DİYORUZ, KABLOLARINI KESİP SABOTE ETMEYE KALKIYORLAR"

        Bir hususu özellikle arz etmek istediğine dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

        "Nice zamandır insanımıza, dağımıza, ovamıza, türkülerimize, ağıtlarımıza, hasılı vatanımıza sevdamızı haykıran, bu milletin hadimleri olan AK kadrolar maalesef böyle yaparak, birilerine göre hata yapıyorlar. Neden? Çünkü 'sevmeyin, nefret tohumları ekin' diyorlar. 'Ayrımcılık yapın, güvenmeyin, vesayeti kabul edin, milli irade de neymiş' diyorlar. Üzülerek söylemeliyim ki, hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir. Bizler halkımızla beraber büyük bir gurur yaşarken, birileri her zaman olduğu gibi yapılanları yok saymaya, engellemeye, itibarsızlaştırmaya son sürat devam etmektedir. Kirli ve kara propagandalara itibar etmiyoruz, etmeyeceğiz de... Onların seviyesine inmiyoruz, inmeyeceğiz de...

        Köprü yapıyoruz, birileri 'istemiyoruz' diyor, yol yapıyoruz 'istemeyiz', havaalanı yapıyoruz 'istemeyiz' diyorlar. Hızlı tren diyoruz, kablolarını kesip sabote etmeye kalkıyorlar. Bu çağ dışı zihniyeti önce Allaha sonra halkımızın vicdanına havale ediyorum.

        Elvan, buna rağmen binlerce şantiyede, Türkiye'nin her bir metrekaresini ulaşılır ve erişilir yapmak için canla başla mücadele ettiklerini, etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ