Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan'dan bayram namazı sonrası açıklama Bayram namazı sonrası önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Gül'den açıklama

        Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        "GEREKLİ ADIM ATILACAK"

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Fatih Camisi'nde kıldı.

        Namazın ardından cami avlusunu dolduran vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, daha sonra Fatih Camisi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ni de ziyaret etti

        Erdoğan, Fatih Camisi'nden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin soru üzerine, Erdoğan şu yanıtı verdi:

        "Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey sözkonusu değil. Bu, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik alınması gereken tedbirler nelerse bu tedbirler alınacak ve bu tehditi oluşturan unsurlara karşı da gerekli olan neyse, bu adım atılacaktır."

        "AN BE AN TAKİPİTEYİZ"

        Erdoğan, Musul'da alıkonulan konsolosluk görevlilerine ilişkin, "An be an orayla ilgili takibimiz devam ediyor. Ancak biz, oradaki bu kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak için belli hassasiyetleri gözeterek, bunu devam ettiriyoruz. Eğer bu hassasiyetleri kaybedersek, bu kardeşlerimizin başına herhangi bir şey gelebilir. Hassasiyetimiz ondandır, gecikme ondandır. Atılması gereken son adım noktasında sabırlıyız" dedi.

        Erdoğan, "İsrail, devamlı hava değiştiriyor. Hamas da doğrusu bunlara tabii inanmıyor. Diyor ki, 'hem ateşkes imzalayalım diyorsunuz, ateşkesi ilan ediyoruz'. Ateşkes ilan edildikten sonra tekrar İsrail bakıyorsunuz saldırılarını devam ettiriyor" diye konuştu.

        "MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN ÇİLESİNİ İÇİMİZDE YAŞIYORUZ"

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı.

        Gül, sabah saatlerindeTarabya Köşkü'nden çıkarakSultanahmet Camisi'ne geldi. Gül'ü, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran cami avlusundakarşıladı.

        Camidebayram namazını kılan Gül, daha sonravatandaşlarla bayramlaştı, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

        Cami çıkışında kendisine hediye edilen Filistin atkısını boynuna takan Gül'e bir grup, "Cumhurbaşkanımsiyaseti bırakmanızı istemiyoruz, sizi çok seviyoruz" şeklinde tezahürattabulundu.

        "MUTLULUĞU TAM İÇİMİZDE HİSSEDEMİYORUZ"

        Gül, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada,Ramazan Bayramı'nı tebrik ederekküçüklerin gözlerinden öptüğünü söyledi.

        Türkiye'de huzurlu bir bayram geçtiğini dile getiren Gül,şöyle konuştu:

        "Ama kardeşlerimizin huzur içinde olmadığını, hatta tam tersine büyük sıkıntılar, gözyaşları, büyük acılar çektiğini görünce de tabii ki bu mutluluğu tam içimizde hissedemiyoruz. Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de,Gazze'debütün buralardaki Müslüman kardeşlerimizin çilesini ve acısını içimizde yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu mübarek günlerhatrınaCenab-ıAllah'abütün İslam dünyasına huzur, barış, kolaylık versin diye dualar ettik. Şüphesiz kiMusul'dazorla alıkonulan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleriyle olmalarını çok arzu etmiştik ve çok uğraşmıştık. Maalesef şu ana kadar bu da gerçekleşmedi.Onların da bayramını, bütün ailelerinin, yakınlarının, hepsinin bayramını, şüphesiz kiüzüntülü bayramlarınıtebrik ediyorum. İnşallah onlar da kazasız belasız bir şekilde ailelerine kavuşacaklardır. Hep bunun için uğraşıyoruz."

        Abdullah Gül, gazetecilerin de bayramını kutladı.

        Bu arada, Gül açıklama yaptığı sırada bazı vatandaşlar, "Başbakan Gül" şeklinde tezahüratta bulundu. Cumhurbaşkanı Gül,kendisine sevgi gösterisinde bulunanlara makam aracından el salladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ