Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş İstanbul'da konuştu, Selehattin Demirtaş'tan Kürdistan ile ilgili soruya yanıt

        Güngör KARAKUŞ – İSTANBUL

        Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Büyük Maçka Parkı'ndaki kadınlar buluşması'na katıldı. Kadınların alkışları ve coşkulu tezahüratıyla sahneye çıkan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da kadınların arasında eşinin konuşmasını dinledi.

        Bir izleyicinin Kürdistan kurulmasıyla ilgili sorusu üzerine Demirtaş, "Bu ülkede Kürtler, kendi kimliğini inkar etmeden, ana dilinde eğitim yaparak, yönetime katılarak, anavatanı inkar edilmeden o topraklarda özgürce yaşıyorsa ille bir sınır çizmek gerekmiyor. Cumhurbaşkanı'nın bir halkın kaderini bağlama yetkisi yoktur. Biz bunun peşinde koşuyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz. Benim adaylığım bunun çağrısıdır. Benim adaylığım Kürt halkının birlikte yaşama isteğinin somut göstergesidir. Biz bu ülkede ülke bölünmeden yaşayalım diye bu çalışmayı, mücadeleyi yürütüyoruz" dedi.

        "Bir Cumhurbaşkanı olarak Kürdistan'ın tanınmasından yana politika izlenmesini savunurum"Kürtlerin başka coğrafyalarda bağımsız bir ülke kurabileceklerine değinen Demirtaş, "Bu kürtlerin hakkıdır. Ben bir Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilirsem örneğin Güney Kürdistan bağımsızlığını ilan eder, referandumla bunu hayata geçirirse, bir Cumhurbaşkanı olarak kesinlikle Kürdistan'ın tanınmasından ve ilişki kurulmasından yana politika izlenmesini savunurum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ