Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş miting açıklamaları

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş'ta konuştu. Erdoğan, konuşmasında İstiklal Marşı'ndaki mısraları okuduktan sonra "Herhalde Çanakkale Şehitleri şiirinden" diyen İhsanoğlu'nun görüntülerini "Çarkçı Kemal’i tanımıştım da bir de çarkçı Ekmel çıktı. Şimdi bizzat kendinden bunu izleyeceksiniz" diyerek izletti.

        Öte yandanManisa'da düzenlediği mitingde cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na farklı bir eleştiride bulunan Erdoğan, "Bak seni oraya sürenler, aday olamadı. Niye? Çünkü onlarda ne ararsan var. Seni tuzağa sürdüler, sen de o oyuna geldin. Çünkü Pensilvanya tuzağı iyi kurmuştu. Ne dedik biz? Bunların inlerine gireceğiz, dedik. Girdik mi? Devam ediyor, daha bitmedi. Şimdi onlardan bir tanesi diyor ki 'Bizim üstlerimiz Başbakan'a bilgi verdi'. Şimdi, buradan sesleniyorum. Zerre kadar sizde onur varsa haysiyet varsa Başbakan'a kim bilgi vermiş, onları da açıklayın" diye konuştu.

        EKMELEDDİN İHSANOĞLU: "HADİ ORADAN CANIM SEN DE!"

        Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Marşı’nı bilmediğine ilişkin iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

        SELAHATTİN DEMİRTAŞ NE KADAR BAĞIŞ TOPLADI?

        HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, hesabına yatırılan bağış miktarını Twitter'dan açıkladı. Demirtaş, "Bugüne kadar bağış hesabıma 3479 kişi tarafından toplam 753 bin tl yatırıldı. Destek olan herkese sonsuz teşekkürler" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ