Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sayıştay RTÜK üyelerinin maaşlarını inceledi!

        SALİHA ÇOLAK/ANKARA

        Sayıştay, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) yaptığı incelemede, 3 üyenin maaşlarının mevzuata aykırı olarak hesaplandığını belirledi. Sayıştay, kamuda, “eşit işe eşit ücret” amacıyla çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) aykırı hesaplama sonucu üst kurulda görev yapan Hamit Ersoy, Nurullah Öztürk ve Ali Öztunç’a 15 Temmuz-15 Aralık 2013 arasında 6 ay boyunca 23 bin TL dolayında fazla ödeme yapıldığını, kamu zararı oluştuğunu saptadı.

        ‘ÜYELERİ TBMM SEÇTİ’

        Sayıştay, RTÜK’te yaptığı 2013 yılı denetiminin sonuçlarını 20 Mayıs 2014 tarihli raporla sorumlulara tebliğ etti, fazla ödemenin nedeninin açıklanmasını istedi. RTÜK ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kamudaki diğer üst kurullarda üyelerin Bakanlar Kurulu tarafından atandığına, RTÜK üyelerinin ise TBMM tarafından seçildiğine işaret ederek RTÜK’te üst kurul başkan ve üyelerinin Sayıştay’ın dikkat çektiği KHK kapsamında bulunmadığını belirtti.

        RTÜK, üst kurulda maaşların KHK sınırlamalarına tabi olmadan, önceden olduğu gibi belirlenmeye devam etmesine karar verdi.

        ‘RTÜK’E DE UYGULANMALI’

        Sayıştay ise yaptığı değerlendirmede RTÜK başkan ve üyelerine, göreve geliş biçimiyle yasal düzenlemede herhangi bir istisna ve ayrıcalık tanınmadığını belirterek “Yasadan sonra göreve gelenlerin mali haklarında yapılan düzenlemenin diğer kurumlarla birlikte RTÜK üst kurul üyelerine de uygulanması gerekmektedir” dedi. n

        NE KADAR ÖDENDİ?

        Sayıştay'a göreTemmuz 2013, Aralık 2013 arası fazla ödemeler aylık olarak şöyle:

        - Hamit Ersoy: Ödenen 7 bin 384 TL - Ödenmesi gereken 6 bin 76 TL

        - Nurullah Öztürk: Ödenen 7 bin 795 TL - Ödenmesi gereken 6 bin 576 TL

        - Ali Öztunç: Ödenen 7 bin 560 TL- Ödenmesi gereken 6 bin 377 TL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ