Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakanlık'ta taşınma hazırlığı: Ya Köşk'e ya da yeni Başbakanlık'a...

        Şerife GÜZEL/ANKARA

        ATATÜRK Orman Çifliği’nde (AOÇ) bulunan yeni Başbakanlık inşaatında sona yaklaşılırken, Başbakanlık makamında da taşınma hazırlıkları başladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilirse makam, Çankaya Köşkü’ne taşınacak. Erdoğan seçimi kaybederse makamın yeni adresi, yeni Başbakanlık binası olacak. Erdoğan’ın seçilmesine kesin gözüyle bakan kurmayları, hazırlığı Çankaya Köşkü için yapıyor.

        Erdoğan’ın yeni adresini, 10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi belirleyecek. Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde Başbakanlık ve Genel Merkez’deki makam odalarını, devir teslimin yapılacağı 28 Ağustos’a kadar kullanmaya devam etmesi bekleniyor.

        HEDİYE VE HİBELER

        Erdoğan’ın yakın kurmayları, 12 yıllık süreyi kapsayan evrak, hediye ve hatıra eşyaları da ayrıştırıyor. Devlet başkanları ve yabancı konuklar tarafından Erdoğan’a gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında verilen armağanlar ve eşyalar, Başbakanlık’ta kayıt altına alınıyor. Envanter niteliğindeki bu kayıtlar, “hediye” ve “hibe” başlıkları altında toplanıyor. Bu tür hediyeler, kurumsal olarak Başbakanlık bünyesinde tutulacak.

        HATIRALIK EŞYALAR

        Genellikle yurtiçinden ve Erdoğan’a hatıra olarak getirilen ve belirli yörelere ait özellikler taşıyan hediyelik eşyaların da tasnifi yapılıyor. Özel bir komisyon, bu türden eşyalardan, kayıt altına alınması gerekenleri tek tek belirliyor. Erdoğan’ın adına işlenmiş halı ya da kişiye özel tablo gibi hatıra niteliğindeki eşyalar da ayrıştırılıyor.

        ÖZEL EŞYALARI

        Başbakanlık ve AK Parti Genel Merkezi’nde, arşiv kayıtlarında yer alacak nitelikte olmayan yazılar ve basılı eserler de tasnif ediliyor. Erdoğan’ın makamda kendisinin kullandığı özel eşyaları da yeni adresine götürülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ