Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan İstanbul'da önemli açıklamalar, Başbakan Erdoğan İstanbul'da konuştu, Başbakan Erdoğan Maltepe'de konuştu

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Maltepe'deki yeni miting alanında halka hitap etti. Erdoğan, "Öyle tahmin ediyorum ki bu Başbakan olarak İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz belki de son miting olacak.Ben bugün İstanbul’a, sizlere veda etmiyorum.Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum ve en büyük vasiyetimdir" dedi.

        Erdoğan konuşmasına İstiklal Marşı'nın tamamını okuyarak başladı.Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştiren Erdoğan "Suudi Arabistan “bu adamı alın buradan” dedi. Biz de “seçimle geldi seçimle geleni alma imkanımız yok” dedik. Bu bize “benim arkamda durmuyorsunuz” dedi" ifadelerini kullandı.

        İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterenErdoğan, "Türk ABD dostluk grubu bana mektup yazıp güya beni tehdit ediyor.. Aynı şekilde yazılı cevabını alacaklar o ayrı ama ben buradan sesleniyorum: kadınları öldürüyorlar ki Filistinli doğurmasınlar, bebekleri öldürüyorlar ki büyümesinler, erkekleri öldürüyorlar ki vatanlarını savunmasınlar.Öldürdükçe daha da korkacaklar. Kan akıttıkça akıttıkları kanda boğulacaklar. Gün gelecek zulümlerin hesaplarını verecekler" diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Yine tarih yazıyor, yine tarih inşa ediyorsun ey İstanbul. İstanbul sizi bir kez daha selamlıyorum. Bütün ilçeleri bütün semtleri selamlıyorum. Cihanı titreten sultanlarını minnetle selamlıyorum. Bugün Maltepe'de yine tarih yazıyorsun. Şu İstanbul'daki kükreyiş varya dostlarımızın yüreğine su serpiyor. Kardeşlerimiz gönlünü feraylatıyor. Mazlumlara umut ışığı oluyor.Bu dik duruşun zalimlerim yüreğine korku salıyor. Sen dimdik durduğun sürece adaletin sancağı düşmez.Sen Fatih Sultan Mehmet'in torunlarının şehrisin.

        İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

        Bu muhteşem meydanda sadece 10 Ağustos mitingi yapmıyoruz. Iraklı, Suriyeli, Libyalı, Mısırlı kardeşlerimize "biz buradayız" diye haykırıyoruz. Buradan Gazze'nin çocuklarına selam gönderiyoruz.

        Şucaiyye'den Mehmetçiğimizi çektik ama yüreğimizi çekmedik. Kalbimiz her zaman Gazzeli kardeşlerimizn yanındadır.Yüreğimizin yarısı İstanbul'dayse yarısı da Gazze'dedir.

        Hitler Almanya'da nasıl ari bir ırk oluşturmaya çalıştıysa İsrail de Gazze'de aynısını yapıyor.

        "MEKTUP YAZIP GÜYA BENİ TEHDİT EDİYOR..."

        Türk ABD dostluk grubu bana mektup yazıp güya beni tehdit ediyor.. Aynı şekilde yazılı cevabını alacaklar o ayrı ama ben buradan sesleniyorum: kadınları öldürüyorlar ki Filistinli doğurmasınlar, bebekleri öldürüyorlar ki büyümesinler, erkekleri öldürüyorlar ki vatanlarını savunmasınlar.

        "AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR"

        Öldürdükçe daha da korkacaklar. Kan akıttıkça akıttıkları kanda boğulacaklar.Hiçbir zulüm ebedi değildir. Gün gelecek zulümlerin hesaplarını verecekler. Hesap gününün gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bebek katillerinin, İsrail yönetiminin yaptıklarının hesabını hukuk içerisinde vereceklerini biliyoruz.

        "FİLİSTİN'DE ÖLEN GAZETECİLERİ NEDEN GÖRMÜYORSUNUZ?"

        "Filistin'de şu ana kadar, bu son saldırıda 10 gazeteci hayatını kaybetti. Bizim oradaki Anadolu Ajansı büromuza, iki kez saldırı yapıldı, gazeteciler yaralandı. Hiç dünyadan tepki var mı? Ey uluslararası basın, ey basın örgütleri neredesiniz? Türkiye'de terör suçluları için 'gazeteciler tutuklu' diye ayağa kalkarsınız, Filistin'de ölen gazetecileri neden görmüyorsunuz?

        Ey Kılıçdaroğlu Ey Bahçeli sizin gidecek yeriniz var mı? Şimdi de yanınıza ithal bir monşer aldınız. Kılıçdaroğlu İsrail’de basın özgür diyordun. 10 gazeteci öldürüldü. Neden susuyorsun. Şu anda bizim ekiplerimiz Gazze’de. Irak’ta, Suriye’de insani yardımlarla oradalar.

        DURDURULAN MİT TIR'LARI

        Pensilvanya ihanet çetesi, otoriteden talimat almadan iş yapamaz. Mavi Marmara'da İsrail'in yanında yer almadı mı?Suriye'deki Türkmenlere insani yardım götüren TIR'ları Pensilvanya çevirdi.

        "SUUDİ ARABİSTAN "BU ADAMI ALIN BURADAN" DEDİ"

        Suudi Arabistan “bu adamı alın buradan” dedi. Biz de “seçimle geldi seçimle geleni alma imkanımız yok” dedik. Bu bize “benim arkamda durmuyorsunuz” dedi. Ya tamam da sen başarısızsın, beceriksizsin. Diyor ki “bana nişan taktılar” yahu sen gidesin diye nişan taktılar ama sen o kadar oyaladın ki süre doldu. Sen nasıl olur da IŞİD’in saldırılarından biz sorumlu tutarsın. Biz tüm bölgete 411 bin kutu ilaç gönderdik

        İHSANOĞLU'NU ŞEMSETTİN GÜNALTAY'A BENZETTİ

        Demokrat Parti, merhum Menderes ve arkadaşları iktidara yürüyordu. Halk Demokrat Parti'ye koşuyor. İsmet İnönü de kara kara düşünüyor. Bu DP'nin önünü nasıl keserim diye hesaplar yapıyor. Kılıçdaroğlu da ondan öğrenmiş herhalde. Aklına bir fikir geliyor sonra. En iyisi şöyle bir dindar insanı aday yapayım, DP'nin oylarını alayım diyor. Çok ilginç, hikaye bugünküne benziyor. Kimi buluyor, Şemsettin Günaltay. Merhum Mehmet Akif Ersoy'un arkadaşı. O da profesör. İlahiyatçı tarihçi. 3 dil biliyor. Aynen bugünkü gibi. Peki sonuç ne oluyor? Seçim yapılıyor. CHP ve Şemsettin Günaltay ağır bir hezimet yaşıyor. CHP bugün de aynısını yaptı. Vagonu da arkasına taktı.

        "BİZ TERCÜMAN MI ARIYORUZ"

        Neymiş profesörmüş, neymiş 3 dil biliyormuş. Biz tercüman mı yoksa ülkeyi yönetecek adamı mı arıyoruz? Tercüman arıyorsak çok... 3 dil bilen de var, 5 dil bilen de var. Ben işte tercümanlarla götürüyorum işi hamdolsun.

        Neymiş babası Mehmet Akif’in arkadaşıymış. Yahu baban çok muhterem bir insan da sana faydası yok ki.Sonuç İstiklal Marşı’nı bile bilmeyen bir monşer. Sadece monşer değil CHP’nin genel müdürü gibi bu da çarkçı. Bir çarkçı Kemalimiz vardı şimdi de çarkçı Ekmelimiz oldu.

        "DERSİNİ İYİ ÇALIŞMAMIŞ"

        Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı söylediği ve Yahya Kemal’in şiiriyle ilgili konuştuğu görüntüyüizleten Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

        Ne diyeyim, profesör, profesör! Bugün yeni bir şey daha söylemiş. ‘Ben edebiyatçıyım, bu işleri iyi bilirim diyor.’ Hazırsanız bir de onu gösterelim. Yahya Kemal’in ‘Süleymaniye’de bayram namazı’ diye bir şiiri yok. ‘Süleymaniye’de bayram sabahı’ diye bir şiiri var. Görüyorsunuz dersini iyi çalışmamış.

        "YARIN DA ÇIKIP 'YUGOSLAVYA', 'SOVYETLER BİRLİĞİ' DERSE ŞAŞIRMAYIN"

        Çıkmış, “Çekoslovakya devlet başkanı benim arkadaşım” diyor. Ya böyle bir devlet mi kaldı? 21 sene oldu. Yarın da çıkıp Yugoslavya derse, Sovyetler Birliği derse ona da şaşırmayın. Daha seçime bir hafta var, monşerde sigortalar attı. Bu partilerin üst yönetimleri ne olursa olsun, tabanlarında samimi insanlar. Bu insanlar bunu hak etmiyor. İdeolojik oy kullanmayalım. Bu zat siyasetin s’sini bilmez. Daha baştan gaf yaptı. ‘O makamda siyaset yapılmaz’ dedi.

        "10 AĞUSTOS'TA HESABINI SORACAKLAR"

        İnanıyorum CHP’ye gönül verenler de MHP’ye oy verenler de 10 Ağustos’ta bunun hesabını soracaktır. Pensilvanya, holding medyası getirdiler bu zatı halkın önüne koydular. 40 günde siyasetçi olunmaz. İnanıyorum ki İstanbul bir hafta sonra bu çakma adaya dersini sandıkta verecektir.

        Muhtaçlara ulaşma, mazlumların hakkını savunma, Türkmenlerin ihtiyaçlarını giderme noktasında, ne CHP ne de MHP bizim elimize su dahi dökemez, su. Kardeşlerim bu MHP'nin milliyetçiliği fasondur, fason. Bunların milliyetçiliği de halkçılığı da sahtedir, sahte. İşte biz bunların milliyetçiliğini, çıkardıkları ortak adaylarında, yani monşerde gördük.

        "İSTANBUL TAMAM İNŞALLAH"

        İstanbul bir kez daha tamam inşallah. İstanbul tamam ise inanıyorum ki 80 vilayet de tamam inşallah. Biz bu yola kutlu bir şehirden çıktık. İstanbul kutlu başlangıçların yani fetihlerin ve Fatiha’nın şehridir. İstanbul her zaman bizim rehberimiz, ışığımız oldu. Bize kılavuz oldu. İstanbul Türkiye’nin de dünyanın da özüdür, özetidir. Hiçbir zaman makamların, mevkilerin, rütbelerin peşinde koşmadık. Çünkü biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Siyasi mücadelemiz boyunca ben diyenlerden olmadık, biz dedik. Biz milletin aşk ateşinde yanmak için, kavrulmak için yola çıktık. Ben milletimle hemhal olmuşum, sizin zindanınız bana ne yapar? Biz hakka ve halka teslim olmuşuz. Sizin manşetleriniz bize işlemez. Sizin kurşunlarınız, sizin suikast planlarınız, sizin darağacı işaretleriniz bize işlemez.

        "UTANMASSA 'YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NÜ DE ONLAR BAŞLATTI' DİYECEK"

        Fatih gemileri karadan yürüttü, biz de insanımızı denizin altından yürüttük Marmaray’la. Çıkmış bu Ekmel ne diyor biliyor musunuz? ‘Marmaray’ı Süleyman Bey başlattı, Bülent Bey başlattı.’ Eline diline dursun. Dersini çalış da gel. Utanmasa Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de onlar başlattı diyecek. Çözüm Süreci sayesinde iki yıldır terör şehitleri gelmiyor. Bayrakları bayrak yapan kandır. Vatan uğruna ölen varsa vatandır. Devletin içinde paralel devlet olmaz. Ben size ne dedim, inlerine gireceğiz dedim. Girdik mi? Daha bitmedi, daha çok çözülecek işler var. Beni dinlediler, bakanlarımı dinlediler. Hiçbir hakim savcı bir başbakanın uluslararası görüşmelerini dinleme hakkına sahip değildir.

        "İSTANBUL'A , SİZE VEDA ETMİYORUM..."

        Öyle tahmin ediyorum ki bu Başbakan olarak İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz belki de son miting olacak. Bu yola İstanbul’da sizlerle birlikte çıktık. Ne yaptıysak, neyi başardıysak sizlerle birlikteydik. Ben bugün İstanbul’a, sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum, bu günlere kadar yaşadığım bu şehre defnedilmek benim vasiyetimdir.

        "KARŞINIZDA KASIMPAŞALI RECEP TATTİP ERDOĞAN VAR"

        Biz nereye geldiğinden daha ziyade nereden geldiğini önemseyen bir kültürün mensuplarıyız. Bizin karşınızda başbakan değil, cumhurbaşkanı adayı değil, Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ