Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Avcı'ya intihar şoku!,Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya ataması yapılmayan yeğeni için dert yandı

        Neşet KARADAĞ / ADANA

        Adana'da öğretmenlerle biraraya gelip esnafları ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanına yaklaşan bir kadın; beden eğitimi alan yeğeninin ataması yapılmadığı için intiharı düşündüğünü söyledi. Bakan Avcı kadına "Sakın hak sakın" diye uyarıda bulunup teselli ederken, ardında da 40 bin öğretmen ataması yapılacağı müjdesini verdi.

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerle ile yaptığı toplantının ardından merkez ilçe Çukurova'da yer alan Turgut Özal Bulvarı üzerindeki işyerlerini ziyaret edip, burada esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi. Vatandaşlarla ayak üstü sohbet edip, onlardan 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermelerini istedi. Bir seyyar satıcıdan da incir alıp yedi.

        "SAKIN HA SAKIN"

        Bakan Avcı'nın yanına yaklaşan Gülseren Cüro adlı kadın, Antalya'da yaşayan ve beden eğitimi öğretmeni olan yeğeni Görkem Toprak'ın uzun süredir atama beklediğini, ancak bu gerçekleşmediği için intiharı düşündüğünü gözyaşları içinde Bakan Avcı'ya anlattı. Duydukları karşısında şoke olan Avcı, "Aman Allah korusun. Sakın ha sakın. Önümüzdeki günlerde 40 bin atama yapılacak. Bu atamanın içinde beden eğitimi öğretmenleri de var" diyerek uyarıda bulundu.

        "100 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR"

        Türkiye'de 100 bin öğretmen açığı olduğuna dikkat çeken Avcı, konuşmasını da şöyle sürdürdü: "Bu 100 bin öğretmen açığının yüzde 2'si beden eğitimi öğretmeni ise, alacağımız öğretmenlerin yüzde 2'si beden eğitimi öğretmenleri olacak. Beden eğitimi öğretmeni açığımız yüzde kaçsa o kadar atama yapılacak. Geçmişte ‘hızlandırılmış eğitim' adı altında çok fazla öğretmen alınmış ve kadrolar adeta şişirilmiş. Bu nedenle çok az öğretmeni kadroya alabiliyoruz. Yeğeninize selam söyleyin ve umudunu yitirmesin. İnşallah ataması yapılır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ