Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

        "İşadamları bağış yapma konusunda korkuyorlar. Hangi işadamı 'Ben korkmuyorum' diyebilir? İktidarın baskısı var. Bir diktatörün baskısı altında seçimlere gidiyoruz"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te kadın gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "Ahlak reformunu bu ülke gerçekleştiremezse, bu ülkenin geleceği karanlıktır" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bir ahlak reformuna ihtiyacı var. 'Çalıyor ama iş yapıyor.' Bu kültür bizim kültürümüz değil. Ahlak reformunu bu ülke gerçekleştiremezse, bu ülkenin geleceği karanlıktır" dedi.

        "KADIN CUMHURBAŞKANI ADAYI GÖNLÜMDEN GEÇERDİ"

        "Neden kadın bir cumhurbaşkanı adayı göstermediniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı kadın olabilir diye defalarca ifade ettim. Bu olmadı. Ama gönlümden geçerdi, bir kadın adayın ortaya çıkması beni mutlu ederdi. Önümüzdeki seçimlerde göreceksiniz daha fazla kadın aday olacak. Kadınların hak arama konusunda biraz daha dirençli olması gerekir. Bunu yakaladığımızda daha iyi olur. Kadın aday göstermememizin muhafazakar kesimle ilgisi yok" diye yanıt verdi.

        "İŞADAMLARI BAĞIŞ YAPMA KONUSUNDA KORKUYORLAR"

        Cumhurbaşkanı adaylarına yapılan bağışlara ilişkin Kılıçdaroğlu, "İşadamları bağış yapma konusunda korkuyorlar. Hangi işadamı 'Ben korkmuyorum' diyebilir. İktidarın baskısı var. Bir diktatörün baskısı altında seçimlere gidiyoruz" dedi.

        "'ÇALIYOR AMA İŞ YAPIYOR' KÜLTÜRÜ BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ DEĞİL"

        "Ahlak reformunu bu ülke gerçekleştiremezse, bu ülkenin geleceği karanlıktır" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bir ahlak reformuna ihtiyacı var. 'Çalıyor ama iş yapıyor.' Bu kültür bizim kültürümüz değil. Ahlak reformunu bu ülke gerçekleştiremezse, bu ülkenin geleceği karanlıktır. Etik değerlere önem vereceğiz. Müslümanlıkta 'Hırsızlık yapabilirsiniz' diye bir öğretim üyesi fetva veriyorsa, o ilahiyatçının 'Kardeşim senin Müslümanlıkla alakan yok' demesi lazım. 'Kusura bakma, sen ahlaksızın tekisin' demesi lazım" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ