Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem başbakan recep tayyip erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi, bağış kampanyası, ak parti, erol olçak, adaylar, ekmeleddin ihsanoğlu, selahattin demirtaş

        HT GAZETE / HABER MERKEZİ

        CUMHURBAŞKANI adayı Tayyip Erdoğan’ın reklam kampanyasını yürüten Erol Olçak, 7 Ağustos tarihi itibarıyle seçim kampanyasında 42 milyon TL toplandığını açıkladı. CNN Türk’te yayınlanan programda bağış kampanyası ile ilgili açıklama yapan Olçak, şunları söyledi:

        “Çok yaygın bir bağış kampanyası düşünmüştük. Ama Sayın Başbakan karşı çıktı. ‘Dozunda bir kampanya yapalım’ dedi. Dolayısıyla biz şöyle bir hedef seçtik. Üye sayımızın yüzde 10’u; 1 milyon bağışçıya ulaşmak. Rakam olarak da artık 40 ya da 50 trilyon (milyon) bandında bir rakama ulaşmak. Bunu bulabilir miyiz bilmiyorum. Ama bu programa gelmeden önce bir güncelleme yaptım. 727 bin bağışçıdan 42 milyon TL’ye yakın bir bağış toplanmış.”

        Öte yandan, adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 15 gün önce açıklanan bağış kampanyasına yatırılan miktar 2.1 milyon TL olurken, Selahattin Demirtaş’ın bağış kampanyası için 1 milyon TL toplandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ