Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan Kayseri'de konuştu Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na eleştiri

        Kayseri'de konuşan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz 'Birinci parti olmazsak gideriz' dedik. Baykal, Kılıçdaroğlu, Bahçeli, 'Siz gidecek misiniz' dedim. Onlar bu yola başarılı olmak için çıkmıyorlar. Onlar koltuğa oturmak için çıkıyorlar. Biz bu yola çıktığımız andan itibaren birileri pusuya yattılar. Partimiz içinde nifak çıksın diye çok uğraştılar. Hiçbir zaman bunu başaramadılar. Nasıl bir dava kültürümüzün sahibi olduğunu anlamadılar. Kökü Selçuklu’da olan ulu bir çınarız. Biz bu yola dün çıkmadık. Bizim davamızda ben yoktur, biz vardır." dedi.

        "Vur vur inlesin, Ekmeleddin dinlesin" sloganını susturan Erdoğan, "Vurmaya gerek yok" dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        1938'den beri kriz sebebi olan cumhurbaşkanlığı seçimini parlamentodan alalım millete verelim dedik. Ve bunun kararını çıkardık. Yüzde 69 oy oranıyla cumhurbaşkanını vekiller değil biz seçelim dedik.

        2009’da attığımız bu adımla cumhurbaşkanlığını vesayet makamı olmaktan çıkardık. Sayın Abdullah Gül ile de son derece verimli çalıştık. Bu süreci hazmedemeyenler devamlı nifak tohumu ektiler. Hep fitne sokmaya çalıştılar. Bunlardan bir tanesi de Bahçeli’dir. Sayın Cumhurbaşkanımızı çok seviyor, çok sevdiği için araya acaba nasıl fitne atabiliriz diyor. 'Başbakanlığa gelmişsin orada dur' diyor. Biz bu makamlara milletle geldik. Sen 16 yıldır o koltukta oturuyorsun. Çeker gider, 'Ben bu işi yapamıyorum' derdin. Ama bunu yapacak irade sende yok. Biz 'Birinci parti olmazsak gideriz' dedik. Baykal, Kılıçdaroğlu, Bahçeli, 'Siz gidecek misiniz' dedim. Onlar bu yola başarılı olmak için çıkmıyorlar. Onlar koltuğa oturmak için çıkıyorlar. Biz bu yola çıktığımız andan itibaren birileri pusuya yattılar. Partimiz içinde nifak çıksın diye çok uğraştılar. Hiçbir zaman bunu başaramadılar. Nasıl bir dava kültürümüzün sahibi olduğunu anlamadılar. Kökü Selçuklu’da olan ulu bir çınarız. Biz bu yola dün çıkmadık. Bizim davamızda ben yoktur, biz vardır. Bizim davamızda koltuk, rütbe hırsı yoktur. Bizim davamızda yol arkadaşını yolda satmak, sırttan hançerleme, arkadaşının kuyusunu kazmak yoktur.

        "KILIÇDAROĞLU GİBİ TİPLERE PRİM VERMEYECEĞİZ"

        Darbeler yaptılar sinmedik. Defalarca partilerimizi kapattılar vazgeçmedik. Her seferinde sabreden zafere erişir dedik. Yenilgi yenilgi büyüyen zafer vardır dedik. Biz böyle kültürle, sabırla, teslimiyetle bugünlere ulaştık. Bu dava bu şekilde istikbale yürüyecek. İsimler fanidir, baki olan davadır. Biz nifak için pusuda yatanları sevindirmeyeceğiz. Biz Bahçelilere,Kılıçdaroğlu gibi tiplere prim vermeyeceğiz. Bunlar ruhen bir kere hijyen değil. Dikili ağaçları yok bu ülkede. Bizim ülkemiz için yapacak çok işimiz var.

        "MUHALEFETİN DURUMU İÇLER ACISI"

        Muhalefetin durumu içler acısı. Bir aday çıkarttılar eşlere şenlik. 30 günde seçim olur mu diyor. Ona 40 gün ilave etseydik. O zaman daha fazla eğlenirdik. En iyi olduğu konunun edebiyat, tarih olduğunu iddia ediyordu orada da çaktı. Dün bir yanlış daha yaptı. Vurmaya falan değmez. Gerek yok. O kadar da değil. Dün de Ordu’da kendisini karşılamaya gelmiş, seçilmiş olduğu Ak Parti’ye ihanet eden bir tanesini yanına almış onu takdim ediyor. ‘Ak Partili Ertuğrul Özkök’ diyor. Pensilvanya üç gün beddua seansları ile adayın arkasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ