Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fuhuş çetesinin şifreleri çözüldü - Düğüne gideceksiniz, güzel giyinin

        Neşet KARADAĞ / ADANA

        Adana Ahlak Şube Müdürlüğü'ne 9 ay önce bir fuhuş çetesinin internette kurdukları eskort sitesi üzerinden yaşı küçük kızları pazarlayarak fuhuş yaptırdığı ihbar edildi. İhbar üzerine çetenin elebaşısı olduğu iddia edilen 45 yaşındaki Ömer B.'nin telefonları mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Ömer B.'nin internet sitesine iletişim bilgisi olarak ev telefonunu verdiği, telefonuna da 13 yaşındaki kızı E.B.'ye baktırdığı ve yapılan konuşmaların şifreli olduğu belirlendi. Çetenin yapılan teknik takipten bugüne kadar, biri Gürcistan uyruklu, biri de 17 yaşında olmak üzere yaşları 20-35 arasındaki 16 kadını internet üzerinden cinsel ilişkinin süresine göre 100 lira ile bin lira arasında değişen ücretlerle pazarladıkları ortaya çıktı.

        ‘GARSON VAR MI?'

        Fuhuş çetesinin, telefonla arayan müşterilerle kızların yaşları, tipleri ve yabancı olup olmadığıyla ilgili şifreli konuştukları ortaya çıktı. Fuhuş yapmaya gönderilen kızlara, "Düğüne gideceksiniz, güzel giyinin, süslenin, makyaj yapın" dedikleri, yabancı kadınlar için de ‘Planet motor var mı? Yabancıya montaj yapılacak' dedikleri belirlendi. Müşterilerin de "Motor tamir etmek istiyorum, Garson var mı?, Motora binmek istiyorum" şeklinde şifreli konuştukları saptandı.

        MUHTARA 120 BİN LİRALIK ŞANTAJ

        Yapılan araştırmada çetenin, bir mahallenin eski muhtarı olan 43 yaşındaki Ş.B.'ye şantaj yaptığı da ortaya çıktı. Çete, muhtara 31 yaşındaki Mürşide T.'yi gönderip fuhuş yaptırdı. Çete liderlerinden Mehmet Y., daha sonra muhtarı arayıp, "18 yaşından küçük kızla ilişkiye girdin. Elimizde fotoğrafların da var. Ailene ve polise söyleriz" diyerek şantaj yaptı ve muhtardan 120 bin lira para aldı.

        100 POLİSLE OPERASYON

        Fuhuş çetesine yönelik önceki gün şafak vakti 100 polisle birlikte operasyon yapıldı. Çetenin lideri Ömer B., 58 yaşındaki Mahmut O., Mürşide T., 19 yaşındaki Ali Can Y. ve 32 yaşındaki Nuri Y. yakalandı. Adliyeye sevkedilen çete üyelerinden Ali Can Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken diğer 4 kişi ise tutuklandı. Çetenin diğer üyeleri Mehmet Y., Ömer B.'nin kızı E.B., 29 yaşındaki Gülşah Y. ve 33 yaşındaki Aysel A.'yı yakalamak için çalışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ