Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Silopi'de gerginlik, Şırnak Silopi'de IŞİD gerginliği, Silopi'de IŞİD üyesi gerginliği

        Şırnak'ınSilopiilçesinde bir grup ile IŞİD üyesi sandıkları akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen bir kişi arasında kavga çıktı. Linç etme girişimi jandarmanın müdahalesi sonucu önlenirken, gözaltına alınan kişinin kendilerine teslim edilmesini isteyen grup,Silopiİlçe Jandarma Komutanlığını taşladı.

        Edinilen bilgiye göre, Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki bir dinlenme tesisine gelen henüz ismi öğrenilemeyen uzun saçlı ve sakallı bir kişiyle bu kişiyi IŞİD üyesi zanneden grup arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

        Sözkonusu kişinin darp edilmesi sonucu başlayan linç girişimi, jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesiyle engellendi.

        Jandarma gözaltına aldığı kişiyi Başverimli Jandarma Karakoluna götürürken, karakol önüne gelen grup bu kişinin kendilerine teslim edilmesini istedi. Daha sonra grup,SilopiJandarma Komutanlığı önünde toplanarak, talebini sürdürdü.

        Bunun üzerine HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Belediye Başkanı Seyfettin AydemirSilopiJandarma Komutanlığına gelerek, bir süre yetkililerle görüştü.

        Milletvekili Sarıyıldız çıkışta yaptığı açıklamada, IŞİD üyelerine benzeyen kişinin vatandaşlar tarafından fark edildiğini ve ardından konuya duyarlı vatandaşların tepkisini ortaya koyduğu belirterek, "Şırnak Valiliği ile bağlantı halindeyiz. Savcılık olayı yakından takip edecek" dedi.

        Sarıyıldız ve Başkan Aydemir'in grubu sakinleştirme çabalarına rağmen grup,SilopiJandarma Komutanlığına taşla saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri biber gazı ve basınçlı su kullanarak müdahalede bulunarak grup dağıtıldı. İlçe merkezinin çeşitli yerlerinde olaylar yer yer sürüyor.

        Öte yandan, jandarmada sorgusu süren şahsın, Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olduğu ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ