Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da konuştu Demirtaş konuştu

        Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçları sonrası Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Geldiğimiz nokta ön yargıların kırıldığını gösteriyor. Zorluğa rağmen elde ettiğimiz sıçrama geleceğe dair hepimizi heyecanlandırmıştır" dedi.

        İşte Demirtaş'ın konuşmasından önemli satır başları;

        Umut ediyoruz ki sonuçlar hayırlı olur. Kampanyamız hedefine ulaşmıştır. Bizler HDP olarak bundan sonraki aşamalarda da savunduğumuz ortak geleceği daha ısrarlı şekilde savunmaya devam edeceğiz. Yarından başlayarak partimizi kitle partisi haline getirmek ilk hedefimiz olacak. Tüm kimlik ve inançlarla emekten, özgürlükten yana gelecek kurma kararlılığın göstergesi olmuştur. Adil olmayan, eşit olmayan yarışta zorluklarla mücadele ederek mesajları hayata geçirme mücadelesi içinde olduk.

        "ŞAİBE İDDİASI VAR"

        Bize oy vermeyi arzulayan nice milyonlar bir sonraki seçimde oy vermeyi kararlaştırmıştır. Elde ettiğimiz sonuç oran itibari ile hedeflerimize yaklaşmış orandır. Seçim sonuçları yaklaşık 45 dakika tıkanmıştır. Geriye kalan sonuçlar açıklanmıyor. Halen açılmayan yüzde 10 oranında sandık sonuçlara yansımamıştır. Şaibe iddiası var. Şikayet geliyor. Gerekli yerlere itirazlarımızı gerçekleştireceğiz. Bizler önümüzdeki günlerde seçim sonuçlarına dair neler yapılacağını, elde ettiğimiz sonucu nasıl büyüteceğimizi geniş kapsamlı şekilde değerlendireceğiz. Seçim sürecinde bizlerle mücadele içerisinde olan arkadaşlarımıza, destek sunan herkese, halkımıza, tüm yoldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aday olarak bu yürüyüşe destek olmaya çalıştım. Eksiklerimiz, yetmezliklerimiz olmuştur. Geldiğimiz nokta ön yargıların kırıldığını gösteriyor. Zorluğa rağmen elde ettiğimiz sıçrama geleceğe dair hepimizi heyecanlandırmıştır. Cumhurbşkanlığı seçimi sonrası her şey bitmiş olmayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ