Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan ikisini de kullanacak Erdoğan Söğütözü’nde inşa edilen Başbakanlık Binasını da kullanacak Erdoğan Çankaya Köşkü'nü kullanacak

        Murat GÜRGEN / HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Tayyip Erdoğan, 5 yıllık görev süresinde Çankaya Köşkü ile birlikte kentin yüksek rakımlı semtlerinden Söğütözü’nde inşa edilen Başbakanlık Binasını da kullanacak.

        Çankaya Köşkü, Gazeteci Cüneyt Arcayürek’in 1989 yılında yazdığı kitabın isminden hareketle uzun yıllar “864 rakımlı tepe” olarak anıldı. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yapılan son ölçümlerde, Çankaya Köşkü’nün makam katının denizden yüksekliğinin 1071 metre olduğu ortaya çıktı.

        MALAZGİRT BENZETMESİ

        Çankaya Köşkü’nün gerçek yüksek ölçüsü Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde duyurulurken 1071 rakamının aynı zamanda Türklerin Anadolu’ya girişini simgeleyen “Malazgirt Zaferi” ile örtüştüğüne dikkat çekildi. Çankaya Köşkü 438 dönüm arazi üzerine kurulu bulunuyor.

        SÖĞÜTÖZÜ’NDEKİ BEYAZ SARAY

        Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, farklı bir yönetim tarzı sergileyeceğini açıklamıştı. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde hizmete açılması beklenen 905 rakımlı yeni Başbakanlık binasında Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesi bekleniyor. “Beyaz Saray” olarak anılan bina 200 dönümlük arazi üzerine kurulu. Yerleşkede, balkon konuşmaları için de özel bir alan oluşturuldu.

        Saldırılara karşı korunaklı

        Yeni Başbakanlık’ta sıkı güvenlik önlemleri alındı. Bomba, füze ve diğer balistik silahlara, kimyasal ve nükleer saldırılara karşı korunaklı bir yapı inşa edildi. Ortam dinmelerinin önlenebilmesi için duvarlarda her türlü dinleme ve teknik takibe karşı elektromanyetik yalıtım bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ