Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç:Eğer mesele Abdullah Gül ise, değeri karşılığında bu partide yer bulacaktır Bülent Arınç Abdullah Gül'e sahip çıktı Arınç'tan önemli açıklamalar

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AHaber'de katıldığı canlı yayında ''Eğer mesele Abdullah Gül ise, değeri karşılığında bu partide yer bulacaktır. Eğer araya iki, üç gün, beş gün koyarsanız dedikodu olur, küslük olur, bölünmeler olabilir. Bunu en iyi bilecek şahıs da Tayyip Erdoğan’dır'' dedi.

        Bülent Arınç'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

        Yeni yetmelerin mevhum bazı değerler üzerinden aslında öyle olması gerekir aslında şöyle olması gerekir diye hesaplar yapması bizim aramızdaki yıllardır süren kardeşliği zedeleyebilir. Herkesin bu tür insanlara karşı onlara ayıplayıcı şöyle yapın deyici bir tavır alması lazım.

        ÜÇ DÖNEM KURALI

        Zorlamaya gerek yok. Bu çok güzel bir kural. Ben bunun ne kadar faydalı olduğunu, ben kendi adıma siyasete ara vermem gerektiğini ifade ettim. Biz Ak Parti’de üç dönem değil onun öncesinde de vekil olmuş insanlarız.

        Bu partiyi siz kurdunuz, sizin isminiz çok önemli… Bu parti kadro partisi. Bir insanı sorumlu bir yetkide denemediğinizde onun kapasitesini ölçme imkanını bulamazsınız.

        Tekrar söylüyorum. Eğer mesele Abdullah Gül ise, değeri karşılığında bu partide yer bulacaktır. Bunu da kimsenin engellemesi mümkün değildir. Ama MYK’nın aldığı karar isabetlidir. Biz tarihimize baktığımız zaman, süreklilik esastır. Evrende boşluk kabul etmeyen tek şey siyasettir.

        DEDİKODU OLUR, KÜSLÜK OLUR, BÖLÜNMELER OLABİLİR

        Eğer araya iki, üç gün, beş gün koyarsanız dedikodu olur, küslük olur, bölünmeler olabilir. Bunu en iyi bilecek şahıs da Tayyip Erdoğan’dır. Yarın hemen kongreyle değerli arkadaşımıza teslim edersek, hiçbir sıkıntı şikayet yaşanmadan yolumuza devam edeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ