Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kedileri işkenceyle öldürdü İstanbul'da vahşet İstanbul'da kedi katliamı, Fatih'te kedilere işkence ederek öldüren kadın gözaltına alındı, Kedilere işkence yapan kadın serbest bırakıldı
        1

        2 yavru kediyi acımasızca tekmeleyerek, başlarını ezerek öldürdüğü belirlendikten sonra gözaltına alınan D.K., akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılarak ailesine teslim edildi. Annesi ile polis merkezinden çıkan D.K.'ya bazı hayvan severler tepki gösterdi. K., polis aracına bindirilerek uzaklaştırıldı. Hayvan severler, K.'nın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

        2

        D.K.'nın gözaltında bulunduğu polis merkezinin önüne gelen bazı sivil toplum örgütü üyeleri burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Onur Dalar, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, "Bu olayın benzerlerinin yaşanmasına engel olacağız. Olaya sebep olan söz konusu şahsın cezalandırılması ve rehabilite edilmesi için hukuki olan bütün yolları deneyeceğiz" dedi.

        3

        2 yavru kediyi acımasızca tekmeleyerek, başlarını ezerek öldüren 27 yaşındaki D.K. güvenlik kamera görüntülerinin yayınlanmasının ardından Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştı.

        4

        Asayiş Büro Amirliği'nde ilk ifadesine başvurulan D.K'nın, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir süre tedavi gördüğü öğrenildi. Polis ekipleri D.K'nın, olayı hatırlamadığını fakat görüntüdeki kişinin kendisi olduğunu kabul ettiği bildirildi. Asayiş Büro Amirliği'nde ki işlemlerinin ardından D.K., Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edildi.

        5

        OLAY NASIL OLDU?
        Bir duvarın dibinde duran anne kedi ve 2 yavrusunun yanına gelen 35-40 yaşlarındaki D.K. isimli bir kadın, önce kedileri tekmelemeye başladı. Anne kedi tekmelerden sonra kendine gelince kaçarken, kadın daha sonra yavru kedileri darp edip, tekmelemeye başladı.

        6

        Bir yavru kediyi alarak yere çarpan kadın, daha sonra yavru kediyi ezdi. Bu sırada anne kedinin çabası yürekleri dağladı. Kadına saldırmaya çalışan anne kedi, tekrar tekmelerin hedefi oldu. Kadın daha sonra yavru kediyi defalarca ezerek vahşice katletti.

        7

        Ardından diğer yavru kedinin yanına gelen kadın, bu yavruyu da defalarca ezerek katletti. Anne kedinin kurtarma çabaları da kadını durdurmadı.

        8

        Kedileri katlettikten sonra sigara yakan kadının anormal hareketleri dikkat çekti.

        9

        "MAHALLEDE ÇOK SAYIDA HAYVAN YARALANDI, ÖLDÜRÜLDÜ"

        D.K. isimli kadının annesi ile yaşadığı, sürekli annesini de dövdüğü, geceleri sokaklara çıkarak hayvanlara saldırdığı öğrenildi

        10

        .Cihan muhabirine telefonla bilgi veren Derya Arslan isimli mahalle sakini, mahallede yıllardır hayvanların yaralandığını, öldürüldüğünü belirterek, şunları söyledi: "Bu hayvanların nasıl yaralandığını bilmiyorduk. 'Araba çarpması' olabilir diye düşünüyorduk...

        11

        Çok sayıda şikayet geliyordu. Biz takip ederek bu kadını bulduk, bize jiletle saldırdı. Hayvanları ne için katlettiğini bilmiyoruz. Son olayda kamera görüntüleri ortaya çıktı.

        12

        Hayvanları bu kadının öldürdüğünü, yaraladığını tespit ettik. Sokakta bulduğu hayvanlara işkence ediyor. Hukuki süreç başlattık. Bu kadınla ilgili çok sayıda şikayet var. Cezalandırılmasını istiyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ