Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Paralel yapı soruşturması, paralel yapı operasyonu, paralel operasyonu, Paralel operasyonun teslim olan 4 şüpheli polisin sorgusu bugün yapılacak

        Emniyetteki "paralel yapı'' operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve teslim olan polislerden Gaffur Ataç, Kürşat Durmuş, Selman Yuyucu ve Oğuzhan Ceylan'ın hakimlikteki sorgusuna bugün başlanacak.

        İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince, savcılığın itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten, avukatları ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim olan Ataç, Durmuş, Yuyucu ve Ceylan, sorguları yapılmak üzere dün akşam saatlerinde nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

        Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, 4 şüphelinin kimlik tespitlerini tamamladı. Hakimlik, yorgunluk ve avukatların talebi üzerine, 4 şüphelinin sorgusuna yarın 14.00'te başlanmasını kararlaştırdı.

        İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim olan 4 şüpheli polis, adliye nezarethanesinde tutulacak.

        4 POLİS SERBEST BIRAKILMIŞTI

        Hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten daha önce teslim olan 4'ü, hakimlikteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

        Emniyetteki "paralel yapı'' operasyonu kapsamında "casusluk" suçlamalarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu cumhuriyet savcılarından İrfan Fidan'ın, soruşturma kapsamında 11 kişinin tutuklanmasına ve adli kontrol tedbiri konulan 8 kişi dahil 38 kişinin serbest bırakılmasına ilişkin itirazı, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirilmişti.

        Savcılığın, şüphelilerin serbest bırakılmaması ve tutuklanması gerektiğine yönelik talebini inceleyen hakimlik, sevk edildikleri İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınamayan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ