Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mustafa Sarıgül: Neden iktidarda değiliz?

        CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "14 parti İstanbul'da bir araya geldi, bizim aldığımız oydan çok daha aşağıda oy aldı" dedi.

        Sarıgül, bir işletmenin açılışına katılmak için geldiği Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Trakya insanını çok iyi olduğunu ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

        "Uzun yıllardan beri onurla gururla, şerefle düşüncelerini savunduğumuz siyasi hareketimiz neden iktidar değil" diye soran Sarıgül, vatandaşların umutla, gayretle, cesaretle sandığa gittiğini ancak her seçim akşamında yüzlerinin gülmediğini belirtti. Bunun üzerine detaylı çalışmalar yapmak gerektiğini ifade eden Sarıgül, şöyle konuştu:

        "Ben şu 5,5 aylık süre içerisin de şunu gördüm ki bizim ektiğimiz tohumlar güzel tohumlar. Bizim ektiğimiz tohumlar bereketli tohumlar. O tohumlar yavaş yavaş tekrar yeşermeye başlayacak. Siyaset uzun vadeli bir iş. Ömür boyu iktidarda kalmak diye bir şey yok. Geleceksin, gideceksin ve tekrar geleceksin. Demokrasi de böyle bir olay böyle bir hadise. Daha çok koşmamız ve çalışmamız lazım. Daha çok planlamamız lazım. Yorulmak diye bir şey yok. Çok koşacağız çok planlayacağız. İnanınki biraz daha planlasak daha farklı şeyler olacak. Koca İstanbul seçimini yüzde 3 oy gibi çok az oyla kaybettik. Bugün düşününki 14 parti İstanbul'da bir araya geldi bizim aldığımız oydan çok daha aşağıda oy aldı."

        Sarıgül, ayçiçeğinde dünyada arzu edilen noktada bulunulmadığını, bunun pazarlamadan kaynaklandığını aktardı.

        "Neden Berlin'de İsviçre'de, İsveç'te marketlerde bizim ayçiçeğimiz bulunmaz. Bütün bunlar pazarlamayla ilgili yoksa malımız çok kıymetli" diyen Sarıgül, açılış töreninin ardından Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant ve Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş'ı ziyaret etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ