Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hasan Y. şanlıurfa, abdullah türk, engin öksüz, motosikletçi cinayeti
        1

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR-Hasan ATMACA/ŞANLIURFA

        Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’nde 24 Temmuz’da metruk bir evde kurşunlanmış cesetleri bulunan motosiklet tutkunu Engin Öksüz (33) ile Abdullah Türk’ün (51) katil zanlısı olarak gözaltına alınan 41 yaşındaki Hasan Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Hasan Y.’nin olaydan bir gün önce de ağabeyini silahla yaraladığı, 2 motosikletliyi de öldürdükten sonra jandarmaya teslim olduğu ortaya çıktı. Cinayetleri gizleyen Hasan Y.’nin, “yaralama” suçundan sevk edildiği adliyeden serbest bırakıldığı öğrenildi.

        2

        ‘AĞABEYİMİ VURUP KAÇTIM’
        Bir akaryakıt firmasında çalışan Engin Öksüz ile emekli öğretmen Abdullah Türk’ün katil zanlısı olarak gözaltına alınan Hasan Y., çelik yelek ve zırhlı araçla adliyeye sevk edildi. Burada sorgulanan Hasan Y., cinayeti soğukkanlı bir şekilde itiraf etti. Cinayetten bir gün önce arazi anlaşmazlığı yüzünden ağabeyi Mustafa Y.yi silahla yaraladığını anlatan Hasan Y., “Ağabeyimin öldüğünü düşünerek evden kaçtım ve Halfeti’ye gittim. Psikolojim bozuktu.

        3

        Burada yol kenarında bekleyen Engin Öksüz ve Abdullah Türk’ü gördüm. Motosikletleri ve kameraları çok güzel olduğu için yanlarına gittim” dedi. İkilinin kendisine gezilebilecek güzel yerleri sorduğunu ve kendisinin de Karagöl dizisinin çekildiği Çekmeköy’e götürmeyi teklif ettiğini belirten Hasan Y., “Birlikte Çekmeköy’e gittik. Burada bir süre dolaştıktan sonra kamp kurdular” ifadesini kullandı.

        4

        ‘ÖLDÜRÜP METRUK BİNAYA TAŞIDIM’
        Kamp kurdukları yerde Türk’ü başından vurduğunu, kaçmaya çalışan Öksüz’ü de arkasından ateş edip öldürdüğünü itiraf eden Hasan Y. “Öldüğünden emin olmak için de Öksüz’ün yanına giderek bir el daha ateş ettim. Daha sonra
        iki cesedi de metruk binaya taşıdım. Geceyi cesetlerin yanında geçirdim. Sabah uyandığımda Türk ve Öksüz’ün iki motosikletini götürmek istedim. Ancak birini çalıştıramadım. Diğerini ise birkaç metre götürdükten sonra bıraktım. Sadece yanlarında bulunan değerli eşyalarını aldım” dedi.

        5

        ‘CİNAYETTEN BAHSETMEDİM’
        Ağabeyini vurduğu için kendisini arayan jandarmaya teslim olmaya gittiğini belirten Hasan Y., “Jandarma ekiplerine ‘Ağabeyimi vurdum, teslim olmaya geldim’ dedim. Ekiplere öldürdüğüm Engin Öksüz ve Abdullah Türk’ten bahsetmedim. Öldüğünü düşündüğüm ağabeyimin jandarma karakolunda yaşadığını öğrendim.

        6

        Silahı jandarmaya teslim ettim. Yaralama suçundan çıkarıldığım adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım. Bir süre sonra da polis beni yakaladı” diye konuştu.

        7

        Katil zanlısının, motosikletçilerden para ve bazı eşyalarını istediğini ancak olumsuz yanıt alınca cinayeti işlediğini söylediği öne sürüldü. Hasan Y.’nin cesetleri kokmasın diye çöp poşetlerine sardığı belirtildi.

        8

        Serkan AKKOÇ/İSTANBUL

        ‘Ne ceza verseler az gelir’
        KATİL zanlısının yakalandığı haberini alan Engin Öksüz’ün İstanbul’da yaşayan eşi Tülay Öksüz, ağabeyi Murat Öksüz ve birkaç yakını daha adli süreci takip etmek üzere Şanlıurfa’ya gitti. Oğullarının ölüm haberini aldıklarından beri evlerinde yas tutan anne Selma Öksüz, “Biz bittik, mahvolduk. Keşke paralarını pullarını, motorlarını alsaydı. Canlarına kıymasaydı. Bu kadar mı vicdan yok?” diyerek isyan etti. Denizcilik İşletmeleri’nden emekli baba Hasan Öksüz ise “Bu adama ne ceza verseler az gelir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ