Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üniversiteli Yeşim, Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Yeşim Çelik, Facebook’tan tanıştığı polis memuru sevgilisiyle birlikte iken intihar etti

        GÖKAY USANMAZ / İSTANBUL

        3.5 sene önce Facebook’tan tanıştığı polis memuru sevgilisiyle birlikte iken intihar ettiği iddia edilen Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Yeşim Çelik’le ilgili ikinci bilirkişi raporu çıktı. Bu raporda da 12 kişilik heyet, ölümle ilgili kesin kanaate varamadı. Genç kızın avukatı yeni bir rapor talep etti.

        İnternetten tanışıp evinde misafir ettiği Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Yeşim Çelik’i (23) başından tek kurşunla öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapsi istenen polis memuru Salih Kaya (28) davasında Adli Tıp Kurumu’ndan yaklaşık 1.5 yıl sonra gelen raporda, olayın cinayet mi yoksa intihar mı olduğunun ayrımının yapılamadığı belirtildi. 1.5 yıl sonra mahkemeye gönderilen ikinci raporda, 12 uzmandan oluşan heyetin kesin sonuca varamadığı belirtilerek şöyle denildi: “Atış mesafesi, kullanılan silah ve olay yeri inceleme bulguları birlikte değerlendirildiğinde, kişinin ölümüne neden olan atışın kendisi tarafından yapılmasının mümkün olduğu ancak aynı mesafeden bir başkası tarafından da atışın yapılmış olabileceği, bunlar arasında tıbben ayrım yapılamadığı anlaşılmıştır.”

        NOT BIRAKMIŞTI

        Ocak 2011’de Facebook’ta tanışan polis Salih Kaya ile Yeşim Çelik, 20 Şubat’ta bir arkadaşının evinde buluşmuş, Kaya, 112’yi arayıp kız arkadaşının intihar ettiği ihbarında bulunmuştu. Evde yapılan incelemede, genç kızın bıraktığı, “Ben bir tek seni sevdim ve asla ihanet etmedim sana. Hoşçakal” yazılı not bulundu. Kaya, kız arkadaşının intihar ettiğini söylerken, silahta kızın parmak izleri ve barut izi bulunamadı. Tutuklanan polis hakkında kasten öldürme suçundan dava açıldı. Adli Tıp, mahkemeye gönderdiği raporda, tetiği kimin çektiğinin belirlenemediğini bildirdi. Polis tahliye edildi. Aile kızlarının öldürüldüğünü öne sürerken, genç kızın ailesinin avukatı, Adli Tıp’tan yeni rapor istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ