Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika başbakan erdoğan, Başbakan kim olacak? Başbakan için milletvekilleri kimin adını yazdı?

        ŞERİFE GÜZEL / ANKARA

        Milletvekilleriyle görüşmesinde, Cumhurbaşkanı olmasının tamamen partiyi kendi haline bırakması anlamına gelmeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan “Çankaya’ya çıktığımda parti sahipsiz kalacak zannetmeyin. Disiplininizi, performansınızı kontrol edeceğim. Gözüm üzerinizde olacak” dedi.

        Başbakan Tayyip Erdoğan AK Parti milletvekilleriyle önceki gün bir araya geldi. Toplantıda bir kez daha, farklı bir Cumhurbaşkanı profili çizeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan “Anayasa’nın amir hükümleri neyi gerektiriyorsa biz de onu yapacağız. Anayasa’nın dışına çıkacak halimiz yok, ama Anayasa’yı incelediğimizde bir Cumhurbaşkanı’nın yapması gereken çok şeyin olduğunu görüyoruz. Efendim teamüller. Bizi teamüller bağlamaz. Biz, yeni Türkiye’nin teamüllerini oluşturmak zorundayız. Bu teamüllerin içinde 2023 var, 2053 var. Bunun için çok çalışacağız” diye konuştu.

        ‘RUHUM SİZİNLE’

        Cumhurbaşkanı olmasının partiyi kendi haline bırakması anlamına gelmeyeceğini kaydeden Erdoğan “Çankaya’ya çıktığımda parti sahipsiz kalacak zannetmeyin. Çalışmalarınızı, disiplininizi, performansınızı kontrol edeceğim. Gözüm üzerinizde olacak” uyarısında bulundu. Erdoğan, yemin törenine kadar milletvekilleriyle program yapamayacağını anımsatarak “Gönül dünyam, ruh dünyam sürekli olarak sizlerle beraber olacak” dedi. Perşembe günkü MYK toplantısında, yeni Başbakan’ın belli olabileceğini söyleyen Erdoğan, yeni dönemde partinin performansının önemine işaret etti. Erdoğan, “Burada eğer barometre aşağı düşecek olursa, bilesiniz ki, bizim tansiyonlar da düşecektir. Ama barometre yükseldikçe bizim tansiyonlar da normal olarak hayatiyetini sürdürecektir” ifadesini kullandı.

        ‘KÜFÜR EDEN KADINLAR’

        Milletvekillerine, seçme ve seçilme yaşını 18’e indirme konusundaki isteğini de aktaran Erdoğan, “Ne MHP’nin, ne CHP’nin gençlik diye, aile diye, kadın diye bir derdi var” görüşünü savundu. Erdoğan, bu görüşünü desteklemek için CHP’li Aylin Nazlıaka’nın ayakkabı olayını örnek gösterdi. Erdoğan, “Bunların kadın milletvekillerini parlamentoda gördünüz. Ayakkabı fırlatan kadın. Bakmayın konuşmuyoruz; ama seçim zamanı, bayan olur da Türkiye’nin Başbakanı’na affedersiniz küfreder mi? El hareketleriyle küfür yapan kadınlar var. Biz bunları yaşadık. Ama birçok şeyi yutmak durumunda kalıyorsunuz. Bunlar, toplumda aile mefhumunu katledenlerdir” diye konuştu.

        ‘DOMBRA’YLA VEDA’

        Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda, milletvekillerine, “Hakkınızı helal edin” dedi. Milletvekillerinin, “Helal olsun” yanıtı üzerine, “Ben de hakkımı helal ediyorum” diyerek vedalaştı. Erdoğan’ın konuşmasını tamamladığı sırada kendisi için yazılan Dombra müziği çalmaya başladı. Milletvekilleri, Erdoğan’ı, Dombra eşliğinde dakikalarca alkışladı.

        'DAVUTOĞLU' DEDİLER

        Milletvekilerinin büyük bölümünün dağıtılan formlara, Başbakan Erdoğan’ın ardından Genel Başkan ve Başbakan olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ismini yazdıkları öğrenildi. Bazı milletvekillerinin eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı, az sayıda milletvekilinin de Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ismini not düştüğü belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ