Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Gül'den Hacı Bektaş Veli mesajı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den mesaj var

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinlikleri nedeniyle yayımladığı mesajında birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Gül, "Bu topraklar üzerinde bin yıldır, kardeşçe, el ele, yürek yüreğe, gönül gönüle yaşayan ve bütün güçlüklere birlikte karşı koyan milletimizin, parlak yarınları hep beraber kucaklayacağından şüphe duymuyorum." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bektaş gibi mütefekkir ve gönül adamları Anadolu'nun manevi ikliminde yetiştiği, kimliğimizin, birlik ve beraberliğimizin temellerini oluşturan değerlerimizin şekillenmesinde önemli rol oynadığına değinildi.

        Anadolu'da asırlardır hakim olan barış, hoşgörü ve kardeşlik kültürünün güçlü temeller üzerine kurulmasında bu düşünürlerimizin çok değerli katkıları olduğunu ifade eden Gül, "Örnek hayatı, sevgiyi, saygıyı, iyiliği, adaleti, kardeşliği, dürüstlüğü, affediciliği ve çalışkanlığı öğütleyen düşünceleriyle geniş kitleleri etkileyen Hacı Bektaş Veli, Anadolu'da birlik ve beraberliğin sağlanması için de büyük gayret göstermiştir.Farklılıkları zenginlik kaynağı olarak gören ve bu anlayışla insanları sevgiyle kucaklayan Hacı Bektaş Veli'nin yüzyılları aşarak bugün de geçerliliğini koruyan felsefesi ve fikirleri, gelecekte de insanlığa yol göstermeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

        Hacı Bektaş Veli'yi anma törenleri ve benzer faaliyetlerin, Anadolu'daki büyük düşünürlerin önderliğinde yeşeren bu şuurun ve bir arada yaşama kararlılığını gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynadığına inandığına dikkat çeken Gül mesajına şöyle devam etti: "Kimsenin ötekileştirilmediği ve ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye, hiçbir zaman taviz vermeyeceğimiz bir hedeftir. Bu memleket bütün farklılıklarıyla, renkleri ve çeşitlilikleriyle hepimizindir. Bu topraklar üzerinde bin yıldır, kardeşçe, el ele, yürek yüreğe, gönül gönüle yaşayan ve bütün güçlüklere birlikte karşı koyan milletimizin, parlak yarınları hep beraber kucaklayacağından şüphe duymuyorum."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ