Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'dan çözüm süreci mesajı

        ŞERİFE GÜZEL/GAZETE HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanlığı seçimi ve çözüm sürecine ilişkin değerlendirmesinde “Despotça, silah gücüyle insanların iradesine ipotek konmaktadır” tespiti yapan Başbakan Erdoğan, “Biz de tavrımızı ortaya koyacağız. İçişleri ve TSK, tüm imkânlarıyla bunlar hangi dilden anlıyorlarsa o dilden konuşmaya mecburdur” dedi.

        Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldiği değerlendirme toplantısında, çözüm sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Güneydoğu’dan kendisine çıkan oylar ışığında bölge analizi yapan Erdoğan, PKK’nın silah tehdidiyle bölgeyi kontrol altında tutmasına tepki göstererek “Despotça, silah gücüyle insanların iradesine ipotek konmaktadır. İnsanların iradesine silah tehdidiyle el koyanlar karşısında bizler de tavrımızı en güzel şekliyle ortaya koyacağız. İçişleri ve TSK, tüm imkânlarıyla bunlar hangi dilden anlıyorlarsa o dilden konuşmaya mecburdur” dedi.

        Habertürk’ün aldığı bilgiye göre Erdoğan, hafta içinde gerçekleşen toplantıda, kendisine yüzde 15’in altında oy veren iki il bulunduğuna işaret ederek Hakkâri’yi örnek verdi. Erdoğan, bu illerde yüzde 15’in altında kalma nedenini araştıracaklarını, bu oranın üzerine çıkmak için neler yapılması gerektiği konusunda çalışma yapacaklarını kaydetti. Çözüm süreci çerçevesinde bölgede yeni dönemde izlenecek siyasetin ipuçlarını veren Başbakan Erdoğan, “Çözüm sürecini biz, onlar istifade etsin diye hazırlamadık. Millet istifade etsin diye hazırladık. Eğer biz, onlar istifade etsin diye hazırlamış olursak bunun hesabını veremeyiz” diye konuştu. Erdoğan, Meclis’in bir süre önce kabul ettiği çözüm sürecini yasal güvenceye kavuşturan yasaya da dikkat çekerek “Bizim, ne gerekiyorsa onu yapmamız lazım. Hiç bu işin affı olamaz” dedi.

        DEMİRTAŞ’IN MEMLEKETİ

        Cumhurbaşkanı adayı HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenen Erdoğan, Zaza olduğunu söyleyen Demirtaş’ın memleketi Elazığ’dan kendisine yüzde 71 oy çıktığını anımsattı. Erdoğan, “Ben ne Kürt’üm, ne Zaza’yım, ama biz yüzde 71 alıyoruz. Bu beyefendi Zaza, aldığı oy yüzde 10. O Elazığlıyı sevmemiş, kabullenmemiş; ama biz tüm Türkiye’yi sevmişiz. Tüm etnik unsurları sevmişiz. Hepsine hizmetkâr olmuşuz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ