Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yeni kabinede ‘gençleşme’ kıstası Yeni kabine sürprizlerle dolu Bülent Arınç ve Beşir Atalay gidiyor mu?

        Şerife GÜZEL/HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yerine gelecek ismin yanı sıra yeni kabine de merak konusu. Erdoğan’ın yeni kabinenin oluşmasında iradesini ortaya koyacağı kaydediliyor. Erdoğan’ın, Akif Çağatay Kılıç, Emrullah İşler gibi son olarak kabineye taşıdığı isimlerin, yeni kabinede de yerini koruyacağı tahmin ediliyor.Partinin yenilenmesi ve gençleşmesine sık sık vurgu yapan Erdoğan’ın, yeni kabinede bu vizyonu ön planda tutacağı ifade ediliyor.

        Erdoğan’ın, partiyi 2015 seçimlerine taşıyacak hükümeti oluştururken, iç tartışmalara yol açabilecek hamleleri bertaraf edecek adımları atacağı kaydediliyor. Erdoğan’ın, gençlerin ağırlıklı olduğu dinamik bir kabine ile 2015 yılı ve sonrasına hazırlık yaptığı belirtiliyor.

        Adı sıkça dile getirilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması halinde partinin duayenleri Beşir Atalay, Bülent Arınç’ın kabinede yer alıp almayacağı da önemli bir soru olarak gündemde. Kulislere göre Arınç ve Atalay’ın, Davutoğlu kabinesinde yer alma olasılığı görece düşük. Yeni kabine ile ilgili hem yurtiçi hem de yurtdışı çevrelerin yanıtını aradıkları soru Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın pozisyonu. Babacan’ın, Başbakan Erdoğan’a, görevi bırakma konusundaki isteğini birkaç kez ilettiği öne sürülüyor. Yeni kabinenin, bu yönüyle de sürprizleri içinde barındıracağı belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ