Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır’da eylemci bir aile daha PKK’dan kaçan çocuğuna kavuştu Bir çocuk daha PKK'dan kaçtı

        Veysi İPEK/HABERTÜRK

        Çocukları PKK’ya katıldığı için Diyarbakır’da 90 günden beri oturma eylemi yapan ailelerden biri daha çocuklarına kavuştu.

        U.D., Erzincan’da elektrik elektronik yüksek okulunda okurken Aralık 2013’te arkadaşlarının telkinleriyle PKK’ya katıldı. Bazı aileler çocuklarına kavuşmak için Diyarbakır’da eylem başlatınca U.D.’nin Ağrı’da yaşayan ailesi de 17 Haziran’da Diyarbakır’a giderek Dağkapı Meydanı’ndaki eyleme katıldı.

        U.D.’nin babası Özcan D., PKK’nın 10 Temmuz’da bıraktığı M.Ç.’nin oturma eyleminde bulunan babası Fuat Ç.’nin sevincini paylaşmış, Ramazan Bayramı’nda çocuklarına kavuşmaları için çağrıda bulunmuştu.

        Özcan D., sonunda mutlu sona ulaştı. PKK’dan kaçan oğlu U.D., Doğubayazıt’ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Haberi alır almaz Doğubayazıt’a giden Özcan D., zor günler geçirdiklerini belirterek, “Tüm bekleyen aileler gibi kulağım sürekli telefonumdaydı. Ve sonunda sevinçli haber geldi. Ne yapacağımı şaşırdım. Çocuğumun Doğubayazıt’ta teslim olduğunu, arayan jandarma görevlisi bildirdi. Hemen Doğubayazıt’a yola çıktım. İfade alındığı için göstermediler. Sağlık raporu almaya götürülürken uzaktan gördüm. Çok mutluyum, mutluluktan havalara uçuyorum. Allah beni çocuğuma kavuşturdu, tüm anneleri de çocuklarına kavuştursun. Uzaktan da olsa gördüğümde ilk kez baba olmuş gibi sevindim. Farklı duygular içerisindeyim. Ancak geride bıraktığım aynı sıkıntıları paylaştığımız aileler, anneler aklıma gelince bu buruk bir sevince dönüşüyor. Allah tüm evlatları annelerine kavuştursun” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ