Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti’de kabine heyecanı, AK Parti yeni kabine

        Şerife GÜZEL / ANKARA

        AK Parti kulislerinde Başbakan Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü’ne çıktıktan sonra kurulacak yeni kabine için büyük bir hareketlilik yaşanıyor. AK Parti kulislerinde, kabinede yapılacak değişikliğin Başbakan olarak belirlenecek isme göre şekilleneceği konuşuluyor.

        Binali Yıldırım gibi bir ismin Başbakan olması durumunda kabinede daha dar kapsamlı bir değişiklik bekleniyor. Adı güçlü şekilde öne çıkan ve Başbakanlık koltuğuna oturmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması durumunda kabinede geniş kapsamlı ve çok sayıda bakanı içine alacak bir değişikliğin gündeme geleceği ifade ediliyor.

        Davutoğlu’nun başkanlığında olası yeni hükümette, Ankara kulislerine göre Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın yerlerini korumaları bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de Başbakan Yardımcısı ya da Dışişleri Bakanı olarak yer değiştirme ihtimali olduğu belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ