Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 3 il başkanı Kılıçdaroğlu'nu niçin desteklemedi? Kılıçdaroğlu'nun desteklemeyen 3 başkan konuştu 78 il başkanı kurultayda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı

        CHP'nin, 5-6 Eylül'de yapılması planlanan olağanüstü kurultayı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek amaçlı ortak bildiriye katılmayan Yalova, Isparta ve Düzce il başkanları, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

        - Yalova İl Başkanı Özel: "Adayımız Sayın Muharrem İnce'ye Yalova teşkilatı olarak güvenimiz ve desteğimiz tamdır"

        - Isparta İl Başkanı Şenol: "(78 il başkanının Kılıçdaroğlu'na destek bildirisi) Örgütleri temsilen verilen yetkiyi kötüye kullanmamak gerekir. Çünkü bu, kurultay iradesine ipotek koymak demektir"

        - Düzce İl Başkanı Çakman: "Örgütlerimizle önümüzdeki günlerde toplantı yapacağımız için bilgi vermedik. Net karar vermedik"

        Yalova İl Başkanı Özcan Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muharrem İnce'nin, grup başkanvekilliğinden istifa edip genel başkanlığa aday olduğunu hatırlattı.

        Onun, Türkiye'de çok sevilen bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, şöyle konuştu:

        "Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanlığına aday olması, başta Yalova olmak üzere tüm Türkiye'de sevinçle karşılanmıştır. Muharrem İnce, CHP'de tüm milletvekilleri tarafından sevilen biridir. İnce'nin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile hiçbir sorunu ve kavgası yoktur, tek kaygısı partisidir. Partisinin başarısı için aday olmuştur. Partimiz kaç seçimdir gereken başarıyı elde edememiştir. Bu başarısızlığa bir 'dur' demek adına adayımız Sayın Muharrem İnce'ye Yalova teşkilatı olarak güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Adaylığı, başta Türkiye olmak üzere tüm CHP'lilere hayırlı uğurlu olsun."

        Isparta İl Başkanı Vedat Şenol

        Isparta İl Başkanı Vedat Şenol da parti binasında düzenlediği basın toplantısında, ortak bildirinin açıklandığı Nevşehir'deki toplantıya, bunu etik bulmadığı için katılmadığını bildirdi.

        Kişilerin değil, partinin program ve ilkelerinin önemli olduğunu vurgulayan Şenol, "İl başkanlarının, il örgütüne, ilçe örgütüne, yönetim kurulu üyelerine, belediye başkanlarına, belediye ve il genel meclisi üyelerine ve en nihayetinde kurultay delegelerine, hiç görüş bile almadan, ipotek koyarak bir toplantıya katılıp herhangi bir aday lehine açıklama yapması, ahlaki kurallarıma uymuyor" dedi.

        İl başkanları ve partinin örgütlerini "şucu", "bucu" diye yaftalamanın doğru olmadığını dile getiren Şenol, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in, "Biz partinin kapı kulları mıyız, yoksa özgür iradelerini ortaya koyan yurttaşları mıyız?" sözünü hatırlattı.

        Kendilerini partiye bağlayanın, program, kurallar ve tüzük olduğunu anlatan Şenol, şunları kaydetti:

        "Programı, kuralları ve tüzüğü hiçe sayarak, egolarımızı tatmin etmek için, kendimize bir yerlere giden yolu açmak için bu tür görüşler bildirmek doğru değil. Bu hem Genel Başkan'a hem Sayın Muharrem İnce'ye hem de partimizin il ve ilçe yönetimlerine, kurultay delegelerine, belediye başkanlarına hakarettir. İl başkanlarının bu hareketini ahlaki bulmuyorum. Herkesin gönlünde bir adayı destekleme düşüncesi olabilir. Bireysel olarak çeşitli ortamlarda parti görüşü olmadan adaylar lehine görüş de bildirilebilir ama bu bireysel olabilir. Örgütleri temsilen verilen yetkiyi kötüye kullanmamak gerekir. Çünkü bu, kurultay iradesine ipotek koymak demektir. Bildiriyi imzalayanlardan hiçbirinin, ilçe ve il örgütü, kurultay delegeleri ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaparak bu kararı verdiğini zannetmiyorum. Isparta'nın 8 kurultay delegesi var. İl başkanı olarak bu toplantıya gitseydim, imzalasaydım, kurultay delegelerinden biri bana, 'Benim irademe nasıl ipotek koyarsın' deseydi, o arkadaşlara nasıl cevap verirdim? Bu arkadaşlarımı satmış olurdum."

        Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman

        Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehir'deki toplantıya, hastanede tedavi gören annesinin yanında bulunduğu için katılamadığını belirtti.

        Toplantıya gidememesinin gerekçesini, partisinin Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu'na ilettiğini aktaran Çakman, "Kendisiyle görüştüm. Mazeretim dolayısıyla katılamadığımı, örgütlerimizle görüştükten sonra kararımızı bildireceğimizi ilettim" ifadesini kullandı.

        Çakman, bildiriye imza atıp atmamasının, Kılıçdaroğlu'na destek olup olmama anlamına gelmemesi gerektiğine dikkati çekti.

        Mazereti nedeniyle toplantıya katılamadığı için bildiride de imzasının bulunmadığını söyleyen Çakman, "Örgütlerimizle önümüzdeki günlerde toplantı yapacağımız için bilgi vermedik. Net karar vermedik. CHP, demokratik bir partidir. Partimizde demokratik sistem uygulanıyor. Bu seçimden CHP'nin daha güçlü çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ