Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Binali Yıldırım açıklama yapıyor

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin açıklanmasının ardından gözlerin çevrildiği Başbakan Başdanışmanı Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın açıklaması yaptı. Kulislerde, Davutoğlu'ndan sonra Başbakanlık için ismi en çok dile getirilen Yıldırım, AK Parti'de liderlik kavgasının olmayacağını belirterek, "Davutoğlu'nu belki de en önce tebrik edenlerden biri benim. Kendisine başarılar diliyorum.AK Parti içine nifak sokmak isteyenler maalesef bu sefer de elleri boş dönmüştür" şeklinde konuştu.

        İşte Binali Yıldırım'ın basın toplantısından satır başları:

        Bugün güzel şeyler söyleyeceğim. Kurucularından biri olduğum AK Parti'nin bir neferi olarak partimle her zaman iftihar ettim. Ak Parti'nin Türk siyasi tarihine yeni bir model ürettiğini hepimiz biliyoruz.

        "DAVUTOĞLU'NA BAŞARILAR DİLİYORUM"

        10 Ağustos ve dün 21 Ağustos arasında geçen süre olağanüstü genel kurulda kimin AK Parti Genel Başkanı olacağına dair parti içerisindeki teamül yoklamaları ve istişareleri hepimiz izledik. Bu süre içerisinde birçok arkadaşımızın ismi gündeme geldi. Bu sorular bana da soruldu. Bizde bir liderlik kavgası olmaz. Yapılacak istişarelerle ve part içi teamüller neticesinde en uygun sonucu elde ederiz demiştik. Bildiğiniz üzere ilk olarak MKYK toplandı ve 'Genel başkan olarak kimi görmek istersiniz?' diye bir soruldu. Muhtemelen genel başkan adayları ortaya çıktı. Dün itibariyle genel başkanımız açıklandı bu isim Ahmet Davutoğlu. Kendisine başarılar diliyorum.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Yeni Türkiye'de hedef demokrasiyi daha da geliştirmektir. Bu, hepimizin, 77 milyonun içeride, 8 milyonu dışarıda yaşayan tüm vatandaşlarımızın isteğidir. Yeni Türkiye'de barış var, kardeşlik var. Ülkemizde var ettiğimiz barış ve kardeşlik ortamını bozmaya çalışan olaylar meydana gelmektedir. Bu ülkede barış ve kardeşlik olacaksa bu herkesin sorumlu davranmasıyla olacaktır. Çözüm süreci demek her şeyden vazgeçmek, bu toprakların kuruluş ilkelerinden vazgeçmek demek değildir. Bu ülkenin her karışı şehit kanıyla sulanmıştır. Çözüm sürecinde şartlar ne olursa olsun vazgeçemediğimiz 4 tane esas var; tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek Türkiye.

        PARALEL YAPI

        Türk demokrasisi ve siyasi hayatı son 60 yıl içerisinde zaman zaman demokrasi ve milli irade dışı girişimlerle sekteye uğratılmıştır. Bu girişimler bazen açık, bazen kapalı darbeler şeklinde olmuştur. Postmodern darbeleri bu ülke yaşamıştır. 17 Aralık süreci paralel darbe sürecini bu ülke yaşadı. 30 Mart'ta halk paralel yapıya gereken cevabı sandıkta vermiştir. O cevap şudur: Ben iradeyi kime verdiysem, o iradeyi de ancak ben alırım. Bunun dışında hiç kimse bu ülkeyi dizayn etmeye, hükümetler yıkmaya kurmaya yeltenmesin. Herkes kendi alanında kalsın. Bu mücadele bu hükümetin işi değildir, bu mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklal ve istikbal mücadelesidir. Hiçbir örgüt, yapılanma milli irade adına güç kullanamaz. Güç kullanacak olan ancak ve ancak sandıktan desteği alanlardır. Onlar getirir, gerektiği zaman da onlar götürür. Millet getirir, millet götürür. Artık Türkiye bu dönemleri geride bırakacak demokrasi olgunluğuna erişmiştir.

        "ŞAŞIRTACAK AÇIKLAMA YAPMIYORUM"

        Bu basın toplantısında, bazılarının ümit ettiği gibi, herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum. Bunun için bu beklentide olanlar kusura bakmasın. Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler maalesef bu sefer de elleri boş dönmüştür.

        "GÖREVLERE TALİP OLMADIM"

        Bugüne kadar partim içerisinde görevlere talip olmadım. Verilen görevleri layıkıyla yapma gayreti içinde oldum. Başbakanlık da çok onurlu bir görevdir, partinin düz bir neferi olmak da onurlu bir görevdir. 58’nci hükümette, Abdullah Gül ile beraber görev yaptım. Devam eden hükümetlerde toplam dört cumhuriyeti hükümetinde kesintisiz görev yapan 12 yıla yaklaşan görev süresi olan bir ulaştırma bakanıyım. Milletimizin bize verdiği destek, ülkemizde sağlanan güven ve istikrar, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bize yol göstermesi ve liderliğinde ülkemizde kalıcı büyük eserleri yapan ekibin içinde yer almanın da onurunu yaşıyorum.

        "KIRGINLIK YOK"

        Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Hiçbir zaman görev beklentisi içerisinde olmadım. Düşündüğüm her şey millete hizmet demektir. 3 dönem kriteri çok açıki bu konuda kararlılık var. Davutoğlu'nu belki de en önce tebrik edenlerden biri benim, bir kırgınlık yok. Göz öününde olan bir adam değilim. Hep şantiyede oldum benim böyle bir özelliğim var. Göz önünde olmaktan ziyade her zaman gönüllerde olmayı tercih ettim. Benim için önemli olaz hizmettir" diye konuştu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ