Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muş'un Varto ilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasında Yolu kapatan PKK yandaşlarına güvenlik güçleri müdahale etti

        Ahmet ÇELİK/MUŞ

        Muş'unVartoilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasında yol kapatan eylemcilere güvenlik güçleri sert müdahalede bulundu. Olaylarda 3 kişi yaralandı. EylemlerVartoilçe merkezine sıçrarken, AK Parti İlçe Başkanlığı'na molotoflu saldırı düzenlendi.

        Varto-Karlıova yolunu kapatan PKK yandaşlarının eylemi üçüncü günde de sürerken, saat 04.00 sıralarında jandarma ve polis ekipleri Leylek köyü yakınında yolu kapatan eylemcilere operasyon düzenledi. Göstericiler güvenlik güçlerine taş, sopa, molotof ve havai fişeklerle saldırırken, yer yer silah sesleri duyuldu. Güvenlik güçleri tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık verdi. Yolda kalan araçlar çekilerek saat 08.00 sıralarında açıldı.

        AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI'NA MOLOTOF

        Leylek köyünde gerginlik sürerken, çatışmalarVartoilçe merkezine de sıçradı. İlçe girişlerini barikatlarla kapatan yüzü maskeli göstericiler, polisle çatıştı. Göstericiler tomruk yüklü bir TIR'ı ateşe verirken, polis TOMA ile yangını söndürdü. Göstericiler Belediye İş Hanı'nda bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı'na da molotofkokteyliyle saldırdı. Parti binasında başlayan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, ilçedeki gerginlik sürüyor.

        Valilikten yapılan açıklamada, "Sabahtan itibaren yolu temizleme çalışmaları başlatıldı. Güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi üzerineVarto-Karlıova karayolu üzerinde Leylek köyü yakınlarında çatışma çıktı. Göstericiler güvenlik kuvvetlerine taş ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Gaz ve tazyikli su ile müdahale edildi, havaya ateş açıldı, olaylar sırasında 3 sivil yaralandı" denildi.

        Öte yandan yol kapatan örgüt yandaşlarınca araçlarının anahtarının alınması sonucu mahsur kalan sürücüler, saatlerce aç kaldıklarını söylediler. Eylem sonrasında 30 kamyonda hasar meydana geldi. Bu arada göstericilerin yolu kapatmak için kullandığı ve ateşe verdiği tankerden hale alevler olduğu görüldü.

        Varto'da AA ve İHA muhabirlerine saldırı

        Muş'un Varto ilçesindeki eylemleri takip eden Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı muhabirlerine ait cihazlara el koyan göstericiler, Varto Haber gazetesi matbaasını ateşe verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ